Tango With Lions: Είμαι τυχερή που έχω συνεργαστεί με πολλούς καλούς μουσικούς

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε η τέταρτη δισκογραφική δουλειά της Tango With Lions και την Παρασκευή 16/12 θα παρουσιαστεί ζωντανά στην Πάτρα, στη σκηνή του Συνδετήρα. Αυτ΄ρε ήταν οι αφορμές για να μιλήσουμε με την Κατερίνα Παπαχρήστου, τη δημιουργό που βρίσκεται πίσω από το project Tango With Lions.

 

 

 

Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε το καινούργιο album σου, με τίτλο You. Me. Πες μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκε και ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές του σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές σου.

Ξεκίνησα να γράφω τα τραγούδια του you.me. το 2020, μόλις εγκαταστάθηκα στο Βερολίνο. Η απόσταση από ό,τι ήξερα ως τότε και οι μήνες φόβου και lockdown, διοχετεύτηκαν στη σκέψη και τη μουσική. Στον δίσκο αυτό, τα εννέα τραγούδια είναι εννέα ιστορίες έρωτα, αποχωρισμού, παρατήρησης,  που περνάνε από το φίλτρο ενός ερωτήματος: πόσο διαφορετικά είμαστε και πόσο διαφορετικά είναι τα άλλα άτομα ανάλογα την εποχή, τις συνθήκες και τις εμπειρίες μας. Πόσοι διαφορετικοί εαυτοί μας κατοικούν και αν συμφιλιώνονται τελικά ποτέ αυτές οι διαφορετικές “εποχές εαυτών” μας. Ηχογραφήθηκε στο Lotus Studios με τον παραγωγό Βασίλη Ντοκάκη, με τον οποίο δουλέψαμε μαζί και εντατικά πάνω στις ενορχηστρώσεις και τις ιδέες των κομματιών. Ήταν υπέροχη εμπειρία και το γεγονός ότι ο Βασίλης αναμίχθηκε τόσο στην δημιουργία των κομματιών, ήταν η βασική διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους μου. To “you.me." κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου από την Inner Ear Records.

Για τους στίχους σου εμπνέεσαι κυρίως από προσωπικά βιώματα ή από καταστάσεις που παρατηρείς γύρω σου;

Και από τα δύο. Και μου αρέσει να σκέφτομαι κινηματογραφικά τις καταστάσεις που παρατηρώ. Τελικά γίνονται και οι καταστάσεις γύρω μας προσωπικό βίωμα, αφού τις εντάσσουμε στη σκέψη και έπειτα στη δημιουργία μας μέσα από το δικό μας πρίσμα. 

Ποια είναι τα σχέδιά σου για τη προώθηση του νέου album;

Συναυλίες στην Ελλάδα και στην κεντρική Ευρώπη και αναμένεται σύντομα και το πρώτο video clip του δίσκου!

Πόσο εύκολο ήταν για έναν καλλιτέχνη να μην κάνει live την εποχή της πανδημίας;

Ήταν πολύ ψυχοφθόρα αυτή η περίοδος για όλους τους ανθρώπους, κυρίως για εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν με την υγεία τους και με των κοντινών τους προσώπων. Για τους καλλιτέχνες και performers ήταν επίσης πολύ δύσκολη η πανδημία, επειδή σε αυτά τα επαγγέλματα η παρουσία είναι απαραίτητη για να επιβιώνεις οικονομικά σε βάθος χρόνου. Αλλά και ψυχικά, η παρουσία του κοινού ή των συνεργατών μας στη ζωή μας είναι απαραίτητη για την έμπνευση, τη δημιουργία, την αίσθηση του ανήκειν. Πολλά άτομα του καλλιτεχνικού χώρου βίωσαν ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, οικονομικές δυσκολίες και αίσθηση κοινωνικού και καλλιτεχνικού αποκλεισμού.   

Θεωρείς ότι η πολιτεία στήριξε τους καλλιτέχνες την περίοδο που απαγορεύονταν οι συναυλίες;

Όχι. Και γενικά ισχύει αυτό, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό τομέα. Στήριξε ανούσια δημόσια έργα, ΜΜΕ και επιφανειακές εμφανίσεις πολιτικών. Στενοχωριέμαι επειδή στην επιφάνεια προωθούμε τον πολιτισμό μας και στην πραγματικότητα οι καλλιτέχνες δεν υποστηρίζονται όσο θα έπρεπε.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία έξαρση του ενδιαφέροντος του κοινού για την κιθαριστική μουσική. Που θεωρείς ότι οφείλεται αυτό;

Μου φαίνεται σαν να υπήρχε πάντα μια τάση στην Ελλάδα προς την κιθαριστική μουσική, ιδίως την έντεχνη. Αν εννοείτε κιθαριστική punk/rock, επίσης νομίζω ότι υπάρχει από την δεκαετία του ’80. Παρατηρώ περισσότερη pop με ηλεκτρονικά στοιχεία, από παλιά και νέα σχήματα ή άτομα, μπορεί επειδή παγκοσμίως ανθίζει αυτό το είδος και υπάρχει μια αναβίωση στη χρήση vintage ήχων και οργάνων, κυρίως synthesizers.

Πόσο εύκολο είναι να στήσεις μία μπάντα για τις συναυλίες σου;

Είμαι τυχερή που γνωρίζω και έχω συνεργαστεί με πολλούς καλούς μουσικούς. Από εκεί και πέρα, η σωστή οργάνωση και οι πρόβες είναι ο μόνος δρόμος προς το live. Το μόνο απαιτητικό πλέον, στην περίπτωση μου, είναι ότι με τους μουσικούς μου στην Ελλάδα έχουμε μπάντα από απόσταση! Αλλά είναι φοβεροί μουσικοί και άτομα και τα βρίσκουμε όλα.

Τι να περιμένει κάποιος που θα έρθει στην παρουσίαση του δίσκου σου στην Πάτρα στον Συνδετήρα στις 16 Δεκεμβρίου;

Την Παρασκευή 16/12 παρουσιάζω live τον νέο δίσκο “you.me.”, στον Συνδετήρα (Πάτρα) και το Σάββατο 17/12 στο Six D.o.g.s. (Αθήνα). Θα ακούσετε ζωντανά όλα τα τραγούδια του καινούργιου δίσκου και κάποια αγαπημένα μου από τους προηγούμενους δίσκους. Η μπάντα μου είναι ο Διονύσης Μόρφης (κιθάρες), ο Χάρης Νείλας (μπάσο), η Nalyssa Green (πλήκτρα, φωνητικά) και ο Ashley Hallinan (ντραμς). Θα έχουμε και guest στην σκηνή τον παραγωγό του you.me., Βασίλη Ντοκάκη. Στον Συνδετήρα, το live θα ανοίξει ο Kristof και στο Six D.o.g.s., η Melentini.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon