Vagina Lips - Negative Feelings

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Έχουν περάσει δύο και κάτι χρόνια από την κυκλοφορία του ''Outsider Forever'', διάστημα αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα του Vagina Lips, για να φτάσει στα χέρια μας η νέα του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο ''Negative Feelings''. Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Πολιούδης, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το project Vagina Lips, τρέχει παράλληλα και το project που ακούει στο όνομα Mazoha, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα, διοχετεύοντας εκεί μεγάλο μέρος της δημιουργικότητάς του. Ο Vagina Lips εξακολουθεί να αναμιγνύει στον ήχο του διαφορετικές πτυχές της ανεξάρτητης κιθαριστικής μουσικής, όπως indie pop, new wave, post punk και synth pop. Αυτό το κάνει με έναν μοντέρνο τρόπο, που τον κατατάσσει εύκολα δίπλα σε σπουδαία ονόματα του σήμερα όπως οι Diiv και οι Beach Fossils. Ο τίτλος του δίσκου δηλώνει ξεκάθαρα τη θεματολογία των στίχων. Οι προσωπικές σκέψεις του Πολιούδη αποτυπώνουν μία εποχή έντονων αρνητικών σκέψεων και βιωμάτων, που ζούμε σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ένα τούνελ που δείχνει να μας έχει ρουφήξει, χωρίς ακόμα να φαίνεται το φως της άκρης του. Οι στίχοι μπορεί να έχουν αρκετή μαυρίλα, η μουσική όμως είναι τέτοια που κάνει αυτή τη μαυρίλα υποφερτή και συνάμα λειτουργεί ανακουφιστικά από τον αρνητισμό που μας περιστοιχίζει.

Ο δίσκος ξεκινά με το γκαζωμένο ''Get Off The Train'' που περιέχεο το στίχο ''...fuck the human race..'' και κολλάει σαν τσιχλόφουσκα στο μυαλό. Στο ''It's Alright'' το shoegaze μπλέκει με την κιθαριστική pop, ενώ στο ''Brain - Dead'' το punk electro θυμίζει αρκετά Mazoha. Το γλυκόπικρο ''Sad B4 It Was Cool'' είναι από τις καλύτερες μελωδίες που έχει σκαρώσει ο Vagina Lips, και οι οποίες ντύνουν ορισμένους από τους πιο προσωπικούς του στίχους. Στο ''Another Hit'' η οργή είναι το κυρίαρχο συναίσθημαm ενώ οι groovy μπασογραμμές του ''Tombstone'' το κατατάσσουν ως τη πιο χορευτική στιγμή του album. Η ευαίσθητη πλευρά της synth pop αναδεικνύεται στο ''Intentions'' και το ''Modern World'' βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στις δυναμικές κιθάρες των Diiv και την dreamy ατμόσφαιρα των Beach House. Το ''Negative Feelings'' είναι ένας δίσκος που περιέχει διαφορετικές πτυχές της indie pop και η πιο πολυσυλλεκτική και ολοκληρωμένη δουλειά του Vagina Lips μέχρι σήμερα. Ένας σύγχρονος δίσκος που αποπνέει φρεσκάδα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon