Belle and Sebastian - Late Developers

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Δεν έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την κυκλοφορία του ''A Bit Of Previous'' και οι Belle and Sebastian κυκλοφόρησαν τον επόμενο δίσκο τους, που έχει τον τίτλο ''Late Developers''. Ο πυκνός ρυθμός δισκογραφικών κυκλοφοριών ήταν ένα γνώρισματων πρώτων ημερών των Σκωτσέζων, εκεί στα μεσα των '90ς. Τότε ηχογραφούσαν για λογαριασμό της μικρής ανεξάρτητης Jeepster και ο ρυθμός κυκλοφοριών albums και E.P.s γίνονταν με ρυθμό πολυβόλου. Οι Belle and Sebastian εξακολουθούν να σκαρώνουν εύστοχα κομμάτια κιθαριστικής pop, που οι ρίζες τους βρίσκονται στους Smiths, τους Felt, τη Sarah Records αλλά και τη folk rock τραγουδοποιών σαν τον Bob Dylan και τον Van Morrison. Οι στίχοι τους απευθύνονται σταθερά σε ευαίσθητες καρδιές, μιλούν για ανεκπλήρωτους έρωτες και περιγράφουν με αυθεντικό τρόπο τον κυνισμό και τη σκληρότητα που κυριαρχεί στον κόσμο που ζούμε. Το συγκρότημα είχε εξαρχής αποκτήσει ένα σκληροπυρηνικό fanbase, που στα τραγούδια τους ένιωσε τους δικούς του προβληματισμούς. Ένα fanbase που τους ακολουθεί ακόμα και τώρα που διανύουν τη τρίτη δεκαετία τους ως συγκρότημα.

Στο ''Late Developers'' οι Belle and Sebastian ισορροπούν ανάμεσα στη συναισθηματική και την πιο ανάλαφρη πλευρά της pop, ενώ υπάρχουν και κομμάτια με έντονη τη χορευτική διάθεση, κάτι που μας έχουν συνηθίσει στις τελευταίες τους δουλειές. Στο εναρκτήριο ''Juliet Naked'' οι κιθάρες θυμίζουν Love και στο ''Give A Little Time'' τα γυναικεία φωνητικά μας ταξιδεύουν στο swinging London των mid '60s. Στο νοσταλγικό ''When We Were Very Young'' ο Stuart Murdock αναπολεί τα αμέριμνα νεανικά του χρόνια, ενώ το γλυκόπικρο ''Will I Tell You A Secret'' θα μπορούσε να περιέχεται σε οποιονδήποτε δίσκο των Σκωτσέζων. Στο ''So In The Moment'' θυμούνται τις περήφανες, για το Νησί. ημέρες της british invasion και τα ''When You 're Not With Me'' και ''Do You Follow'' έχουν κάτι από την pop ελαφρότητα που κυριάρχησε στα '80s. Στο ''I Don't Know What You See In Me'' υιοθετούν φόρμες της σύγχρονης χορευτικής pop, ενώ στο ''The Evening Star'' φλερτάρουν με τη λευκή soul των Style Council. Το ''When The Cynics Stare Back From The Wall'' επαναφέρει των ατόφια pop αθωότητα που πρεσβεύει η Sarah Records και ο δίσκος κλείνει με τα ανεβαστικά πνευστά του ομώνυμου κομματιού. Οι Belle and Sebastian κυκλοφόρησαν έναν από τους πιο up tempo δίσκους τους. Έναν δίσκο λιγότερο προσωπικό, που επιλέγει να διασχίσει διάφορες πτυχές της pop των τελευταίων δεκαετιών. Αρκετά ευχάριστος ως άκουσμα, αλλά υστερεί στη δυνατότητα να ταυτιστείς μαζί του.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon