The Brian Jonestown Massacre - The Future Is Your Past

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι The Brian Jonestown Massacre είναι (σχεδόν) πάντοτε πιστοί στα ετήσια δισκογραφικά ραντεβού τους. Έτσι ένα χρόνο μετά το ''Fire Doesn't Grow On Trees'' επιστρέφουν με το ''The Future Is Your Past''. Μία μπάντα που είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για το κίνημα της νεοψυχεδέλειας των τελευταίων χρόνων και μία μπάντα που πέρα από τους ψυχεδελικούς ήχους, αγαπάει εξίσου τις shoegaze παραμορφώσεις και το ατίθασο πνεύμα του rock 'n' roll. Στα τριάντα χρόνια της ύπαρξής τους, έχουν μία ογκωδέστατη δισκογραφία, που περιλαμβάνει αρκετούς οριακούς δίσκους για τη rock κουλτούρα. Ψυχή της μπάντας είναι ο Anton Newcombe. Ένας άνθρωπος που αποφάσισε εξαρχής να ζήσει τον μύθο του rock 'n' roll με τους δικούς του όρους. Δεν ακολουθεί τις επιταγές των μουσικών media, ούτε δημιουργεί σχέση μαζί τους. Κυκλοφορεί τη μουσική που ο ίδιος γουστάρει, χωρίς να συγχρωτίζεται με τα εκάστοτε μουσικά hypes. Γενικά είναι ασυμβίβαστος στα θελω του και επιλεκτικός στις συναναστροφές του. Τα Μ.Μ.Ε. δεν τον συμπάθησαν ποτέ, με λίγες εξαιρέσεις, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Brian Jonestown Massacre να δημιουργήσουν σχέση (μουσικής) ζωής με τους οπαδούς τους και να τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στη rock κοινότητα.

Ο δίσκος ξεκινά με το αργόσυρτο ''Do Rainbows Have Ends'' και με το ''Nothing Can Stop The Sound'' βουτάνε στη ψυχεδελική πλευρά της pop των '60ς. Το ''The Light Is About To Change'' δείχνει ξεκάθαρα πόσο έχουν επηρεάσει μπάντες σαν τους Black Rebel Motorcycle Club και τα ''Fudge'' και ''As The Carousel Swings'' αποτυπώνουν τον τυπικό Brian Jonestown Massacre ήχο. Στο ''Cross Eyed Gods'' φαίνεται η αγάπη τους για την πρώτη περίοδο των Rolling Stones, τότε που ο εμπνευστής του ονόματος τους (Brian Jones) ήταν ακόμα μέλος τους και στο ''The Mother Of All Fuckers'' χάνονται σε rock 'n' roll παραμορφώσεις. Αν οι Echo and the Bunnymen ήταν Αμερικανοί και όχι Άγγλοι, θα ακούγονταν όπως το ''Your Mind Is My Cafe'' και το ''All The Feels'' είναι από τις πιο radio friendly στιγμές τους.Ο δίσκος κλείνει με το νωχελικό ''Stuck To Yours''. Οι Brian Jonestown Massacre συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, δηλαδή να κυκλοφορούν καλούς rock δίσκους, μένοντας πιστοί σε αυτά που τους αρέσουν. Και το ''The Future Is Your Past'' είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα μίας σημαντικής δισκογραφίας.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon