M83 - Fantasy

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι M83 είναι ένα σχήμα που έχει αφήσει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ηλεκτρονική μουσική του αιώνα που διανύουμε. Βέβαια την ηλεκτρονική μουσική την χρησιμοποιεί ως όχημα έκφραση και στο μουσικό τους μπλέντερ έχουν τοποθετήσει πολλά άλλα πράγματα, δημιουργώντας ένα εξόχως γοητευτικό χαρμάνι. Shoegaze, synth pop, ambient, έχουν συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε ''ήχος M83''. Άλλοτε ατμοσφαιρικοί και άλλοτε περισσότερο χορευτικοί οι M83, είναι πάντοτε ένα σχήμα που εκφράζει το φρέσκο στη μουσική που υπάρχει γύρω μας. Ο Antony Ganzalez εείναι ο άνθρωπος πίσω από το ηχητικό τους όραμα και μας έχει προσφέρει σειρά απολαυστικών δίσκων όλα αυτά τα χρόνια. Η νέα τους δουλειά όνομάζεται ''Fantasy'' και έρχεται μία πενταετία μετά το ''Junk''. Το ''Fantasy'' είναι ένας δίσκος, μεγάλος σε διάρκεια, που περιλαμβάνει όλες τις συνιστώσες του ήχου τους. Δεν παρουσιάζει κάτι καινούργιο για αυτούς, αλλά ανακυκλώνει γνώριμα για αυτούς μοτίβα. Ένας ωραίος δίσκος, που όμως απουσιάζει το στοιχείο της έκπληξης.

Το εναρκτήριο ''Water Deep''  με την ambient ατμόσφαιρα, λειτουργεί περισσότερο ως εισαγωγή για τη νέα δουλειά των M83, για να ακολουθήσει το ηλεκτρονικό shoegaze του ''Oceans Niagara'' να δηλώνει φωναχτά ότι έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει ακόμα ένα χιτάκι για τη μπάντα. Το ''Amnesia'' θα μπορούσε να είναι το αποτέλσμα συνεργασίας των New Order με τους Slowdive και το ''Us And The Rest'' μας γυρνάει με νοσταλγική διάθεση σε εποχές πιο απλές και πιο αθώες. Το electro οδηγεί το ''Earth To Sea'' κατευθείαν στα dancefloors και μία ακουστική κιθάρα είναι αρκετή στον Gonzalez στο ''Radr, Far, Gone''. Έντονο '80ς άρωμα αναδύεται από το ομώνυμο κομμάτι και το ''Deceiver'' και στο ''Laura'' χρησιμοποιούν τη συναισθηματική πλευρά της synth pop. Το electro του ''Sunny Boy'' είναι αρκούντως ανεβαστικό, για να οδηγηθούμε σε ένα dreamy φινάλε με κομμάτια σαν το ''Kool Nuit'' και το ''Dismemberment Bureau''. Το ''Fantasy'' είναι ένας δίσκος που κινείται σε γνώριμα ηχοτοπία για τους M83. Έχει αρκετές ενθουσιώδεις στιγμές και το μειονέκτημά του είναι η μεγάλη διάρκειά του, που δημιουργεί αμυδρά σημάδια κόπωσης στον ακροατή.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon