Underground Diamonds :: March - April 2023

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου είχε εξίσου ενδιαφέρον σε κυκλοφορίες όπως και το πρώτο δίμηνο του έτους. Οι Depeche Mode εξέπληξαν αρκετούς με το Memento Gori, οι γερόλυκοι Mudhoney συνεχίζουν να ροκάρουν, οι Pulp ανακοίνωσαν καλοκαιρινή περιοδεία, ενώ επανέρχονται με δίσκο οι Blur έπειτα από οκτώ χρόνια. Καλή ακρόαση!

1 // CONSTANT SMILES - KENNETH ANGER

Ο Αμερικάνος underground πειραματικός σκηνοθέτης ( αποκλειστικά ταινιών μικρού μήκος), ηθοποιός και συγγραφέας Kenneth Anger είναι η έμπνευση για αυτό το δίσκο που τιτλοφορείται προς τιμήν του. Οι Constant Smiles πρόκειται για ένα project του Ben Jones ο οποίος έχει κυκλοφορήσει πάνω από δέκα self-released δίσκους και αυτούς μόνο σε ψηφιακή μορφή. Με τo το προπέρσινο Paragons και το φετινό Kenneth Anger που κυκλοφόρησαν υπό τη σκέπη της πολύ αξιόλογης Sacred Bones Records, ο Jones κάνει επιτέλους το άνοιγμα του σε ένα πιο ευρύ κοινό.

https://constantsmiles.bandcamp.com/album/kenneth-anger


2 // PUBLIC INTEREST - SPIRITUAL POLLUTION

Άκρως ενδιαφέρον το Spiritual Pollution παρόλο που η διάρκεια του δίσκου δεν ξεπερνάει τη μισή ώρα. Με τον δίσκο αυτό οι καλιφορνέζοι έρχονται να καλύψουν το κενό που άφησαν οι Girls Names και που τα έξι τελευταία χρόνια έχουν αφήσει οι The Horrors. Εκεί που το πρώτο τους EP βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στα synth το Spiritual Pollution είναι γεμάτο με οργανικούς ρυθμούς στο οποίο κυριαρχεί η φωνητική μονοτονία, η χρήση ηχούς και το βαρύ μπάσο. 

https://publicinterest.bandcamp.com/album/spiritual-pollution


3 // BRIAN DUNNE - LOSER ON THE ROPES

Η οπτική του Dunne στη δημιουργία του Loser On The Ropes είναι ενδιαφέρουσα καθώς στόχος του (μέσα από τους στίχους) είναι να γιορτάσει την αποτυχία, να προβάλλει τα λάθη, το αδιέξοδο και τελικά τι κάνουν οι άνθρωποι σε αυτές τις καταστάσεις. Ο πιο αποκαλυπτικός του δίσκος (σύμφωνα με τον ίδιο) κυκλοφόρησε από τη θρυλική Kill Rock Stars Records με τον ήχο του να κινείται κάπου ανάμεσα στους War On Drugs και τον Bruce Springsteen.

https://briandunne.bandcamp.com/album/loser-on-the-ropes


4 // ORACLE SISTERS - HYDRANISM

Το φθινόπωρο του 2020 εν μέσω πανδημίας οι Παριζιάνοι Oracle Sisters κατέφθασαν στην Ύδρα για να γράψουν και να ηχογραφήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Ακουγοντάς το προσεκτικά, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα ηχητικό πανόραμα που ενώνει ψυχεδέλεια, folk rock και ολίγον μελωδική jazz. Ο ήλιος και η αύρα του ελληνικού νησιού προδίδουν την ονομασία τραγουδιών (Hot Summer & Sailor Song) ενώ συνολικά το Hydranism ηχεί ως το ιδανικό soundtrack του καλοκαιριού.

https://oraclesisters.bandcamp.com/album/hydranism


5 // THE VAN PELT - ARTISANS & MERCHANTS

Σε ένα δίκαιο κόσμο οι Van Pelt θα ήταν τόσο δημοφιλείς όσο οι Modest Mouse και οι Death Cab For Cutie. Με το Artisans & Merchants επιστρέφουν μετά από είκοσι πέντε χρόνια, έχοντας να επιδείξουν όλο αυτό το διάστημα κάποιες σκόρπιες συναυλίες και ένα δίσκο με ακυκλοφόρητο υλικό της περιόδου 1997-98. Το indie - emo συγκρότημα της δεκαετίας του ενενήντα έχει ωριμάσει, ο ήχος τους είναι πιο γεμάτος και γυαλιστερός με το φετινό τους άλμπουμ να είναι πιθανώς η καλύτερη τους δουλειά.

https://thevanpelt.bandcamp.com/album/artisans-merchants


Σιλιντζήρης Πάνος

---------------------------

ARCHIVE:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019
Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020

Underground Diamonds: September - October 2020
Underground Diamonds: November - December 2020
2021
Underground Diamonds: January - February 2021
Underground Diamonds: March - April 2021
Underground Diamonds: May - June 2021
Underground Diamonds: July August 2021
Underground Diamonds: September - October 2021

Underground Diamonds: November - December 2021
2022
Underground Diamonds: January - February 2022
Underground Diamonds: March - April 2022 
Underground Diamonds: May - June 2022 
Underground Diamonds: July - August 2022

Underground Diamonds: September -  October 2022
Underground Diamonds: November - December 2022
Underground Diamonds: Best of 2022
2023

Underground Diamonds: January - February 2023

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon