Years Of Youth / Pan Pan - Λύκοι Στον Άρη

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Years Of Youth και ο Pan Pan είναι χρόνια φίλοι και συνοδοιπόροι στις μουσικές αναζητήσεις τους. Είναι το συνθετικό δίδυμο των Echo Tides, έχοντας αφήσει το δικό τους στίγμα στην εγχώρια σκηνή. Εδώ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στήσουν ένα concept electro album. Για το ''Λύκοι Στον Άρη'' αφήνουν στην άκρη τα φυσικά όργανα των Echo Tide και χρησιμοποιούν αποκλειστικά synths και drum machines. Ο ήχος τους παραπέμπει ξεκάθαρα στο βρετανικό electro του πρώτου μισού των '80ς, οπότε μπάντες σαν τους Depeche Mode, Yazoo, Human League κτλ αποτελούν τις βασικές επιρροές τους. Στιχουργικά ο δίσκος έχει concept θεματολογία και κινείται στο χώρο του sci-fi. Το 1987 μία ομάδα κοσμοναυτών προσεδαφίζεται στον Άρη και σύντομα συναντά μία ομάδα υπερμεγέθων λύκων. Ο φόβος τους κυριεύει και αγωνιούν για τον αν είναι επιθετικοί, αν θα μπορέσουν να φύγουν, αν θα ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το ευφυές trick του διδύμου είναι ότι παρόλο που ο δίσκος είναι concept, τα κομμάτια του μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα. Οπότε οι djs που χρησιμοποιούν κομμάτια του Pan Pan, αναδεικνύοντάς τον τα τελευταία χρόνια ως ένα σύγχρονο εναλλακτικό φαινόμενο μεγάλης απήχησης, δεν πρέπει να ανησυχούν. Και στο ''Λύκοι Στον Άρη'' θα βρουν κομμάτια που μπορούν να εντάξουν στα set τους.

Η εναρκτήρια ''Προσεδάφιση'' μας περιγράφει το concept του δίσκου, για να ακολουθήσουν babck to back τα δύο εν δυνάμει hit του. ''Ροζ Φώτα'' και ''Πιρουέτα'' είναι δύο κολλητικά electro pop hits και είμαστε σίγουροι ότι θα ακουστούν πολύ το επόμενο διάστημα. Το φουτουριστικό ''Κάτι Να Σε Ζεσταίνει'' αποτυπώνει την πιο μελαγχολική πλευρά της electro pop και στο ''Ζυγίζει Ένα Τόνο'' παραφορφωμένα φωνητικά και synths δημιουργούν την κατάλληλη χορευτική διάθεση. Οι ''Μέρες Σιωπής'' μας γυρίζουν πίσω στην αρχή των '80ς, τότε που στρατιές νεορομαντικών προσπαθούσαν να περιγράψουν το μέλλον με μοναδικό τους όπλο τα syntesizers και το ''Μαυσωλείο'' έχει κάτι από την εσωστρέφεια της γραφής του Martin L. Gore. Έντονο είναι το δραματικό στοιχείο στο ''Νεκρό Τηλεσκόπειο'' και ο δίσκος κλείνει με το ''Ο Μόνος Παράδεισος ΠΟυ Υπήρξε Ποτέ'' να περιγράφει την κατάληξη της ιστορίας. Years Of Youth και Pan Pan στήνουν έναν up tempo electro pop δίσκο με μία ιστορία που περιγράφει τον αρχικό φόβο όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι άγνωστο, αλλά στο τέλος η αρμονική συνύπαρξη είναι η φυσιολογική κατάληξη. Με το ''Λύκοι Στον Άρη'' οι δημιουργοί του δείχνουν την μεγάλη αγάπη τους στα '80ς και την κουλτούρα τους. Θα σε κάνουν να χορέψεις αλλά και να σκεφτείς τους συμβολισμούς που υπάρχει στην concept ιστορία τους. Και ξέροντας ότι ο Pan Pan είναι ένας ταλαντούχος κομίστας δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη να δούμε και την εικονογραφημένη εκδοχή του δίσκου.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon