Οι Blur επιστρέφουν δισκογραφικά μετά από 12 χρόνια - "Go Out" το πρώτο single

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι Blur ήταν μια από τις πρώτες βρετανικές μπάντες που άνοιξαν το χορό των reunion και των συναυλιακών (κυρίως) comeback το 2008 και κατά την γνώμη του γράφοντος από τις λίγες που άξιζε να επαναδραστηριοποιηθεί. Ίσως γιατί η τελευταία τους δουλειά (Think Tank, 2003) ήταν ένα ακόμα εξαιρετικό άλμπουμ και όχι μια βαρετή ανακύκλωση και μια ανούσια μεγαλομανία στην οποία προέβαιναν αντίστοιχα τα αδέρφια Gallagher. Ίσως γιατί στην συναυλία τους το 2009 στο Glastonbury, όταν πλεόν είχαν επανενωθεί, στo Tender πρέπει να τραγούδησαν ακόμα και οι..πέτρες σε μια πολύ έντονη συναισθηματικά συναυλιακή στιγμή που αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του Damon Albarn, στις φωνές του κόσμου που τραγουδάει στο τέλος ακαπέλα αλλά και στο δικό μας μυαλό μέσω του ντοκιμαντέρ No Distance Left to Run.

Φέτος επιστρέφουν και στην δισκογραφία μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, ωριμότεροι, με μια δισκογραφία στις πλάτες τους που η αξία της αποδείχθηκε στο πέρασμα των χρόνων και με έναν Damon Albarn να έχει κάνει εξαιρετικά πράγματα και μόνος του, τα οποία θα έχει μαζί του στην δισκογραφική επανεκκίνηση του κόσμου των Blur.

Αυτοί ήταν πάνω κάτω οι λόγοι που αναμένουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ένα νέο άλμπουμ των Blur, οι λόγοι που μας έχουν σημαδέψει σαν μπάντα. Γιατί με τα (πολλά) διαμάντια τους μεγαλώσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, συγκινηθήκαμε, ταξιδέψαμε. Μάλλον σε αντίθεση με το γνωστό τους single, οι Blur έχουν ακόμα αποστάσεις να τρέξουν. Και αυτές θα καταλήξουν στα ηχεία μας στις 28 Απριλίου όταν και θα κυκλοφορήσει το The Magic Whip με το φουτουριστικό εξώφυλλο. Μέχρι τότε ακούμε το πολύ καλό πρώτο single "Go Out", βλέπουμε το tracklist του δίσκου και το artwork, αλλά θυμόμαστε και το τελευταίο σπουδαίο κομμάτι που είχαν γράψει: 

 
      
 
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon