Myxa Café Berlin - a must visit spot alert

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Στράτος Μαρούδας

Μια πόλη όπως είναι το Βερολίνο σίγουρα σου παρέχει πάρα πολλές και διαφορετικές επιλογές σε ότι έχει να κάνει με τους χώρους εστίασης. Εμείς και μετά την πρόσφατη επίσκεψή μας εκεί, σκεφτήκαμε να προτείνουμε το δικό μας αγαπημένο σημείο στην πόλη αυτή.
Πρόκειται για το πολύ ιδιαίτερο και ερωτεύσιμο με την πρώτη επίσκεψη Myxa Café. Αυτό το καλά κρυμμένο μυστικό (στο ξεκίνημά του) της περιοχής Neukölln, το οποίο 5 χρόνια μετά αποτελεί πρόταση για επίσκεψη σχεδόν από σύνολο τον ταξιδιωτικών οδηγών και site που ειδικεύονται σε προτάσεις τέτοιου τύπου. Και το κυριότερο όλων, αποτελέι παρότρυνση για επίσκεψη από όσους έχουν βρεθεί εκεί έστω και μια φορά. 

                                

Πολύ ενδιαφέρον επίσης έχει και η ιστορία που κρύβεται πίσω από το (τουλάχιστον ιδιαίτερο..) όνομα, αλλά και από το πως ξεκίνησε σαν ιδέα και δεν θα μπορούσε να είναι μια απλή υπόθεση και τα δύο. Το μαγαζί άνοιξε το 2011 και ο χώρος αρχικά αποτελούσε το ίδιο το σπίτι των ιδιοκτητών του. Η ιδέα ήταν του Μιχάλη (γραφίστας στο επάγγελμα) που ήθελε "ένα μέρος για να συναντάει τους φίλους του". Ο Αναστάσης (μηχανικός, ασχολείται με την κλιματική αλλαγή) ψήθηκε να βοηθήσει και έτσι γεννήθηκε το καφέ. Η αναζήτηση ονόματος διήρκεσε 5 λεπτά. Εμπνεύστηκαν από ένα μυθικό punk rock συγκρότημα ενός φίλου τους στην εφηβεία: τις Ξενέρωτες Μύξες! Η αλήθεια είναι ότι όλα τα έπερναν στην πλάκα στην αρχή, Έτσι έγινε λοιπόν και με το όνομα.

Το μότο τους ήταν "ας κάνουμε ένα μαγαζί που θα είναι όπως το μαγαζί που θα θέλαμε να πηγαίνουμε εμείς οι ίδιοι συνέχεια". Έτσι έφτιαξαν κάτι ζεστό με ωραίο σπιτικό φαγητό, με λίγο άρωμα Ελλάδας αλλά όχι αποκλειστικά και μόνο ελληνικό. Και φυσικά με καλή μουσική! ΄Εκαναν μάλιστα και συναυλίες, εκθέσεις, βραδιές comedy κλπ για πολύ καιρό μέχρι που σταμάτησαν γιατί διαμαρτύρονταν κάποιοι στραβοί γείτονες.
Κατά τα άλλα η γειτονιά τους αγαπάει πολύ, πηγαίνει συνέχεια και υπάρχει πάρα πολύ αλληλεπίδραση μεταξύ της πελατείας και της γειτονιάς.

                                   

Και με την επίσκεψή σας εκεί, αξίζει πραγματικά τον κόπο να περάσετε για ποτάκια με συνοδεία εξαιρετικής μουσικής στο μικρό αδερφάκι του Myxa, το bar Du Beast το οποίο βρίσκεται λίγο παραπέρα ( Innstr.4, Neukölln, Berlin).


 

Και  κάποιες πρακτικές πληροφορίες:
Οδός: Lenau Str. 22, Neukölln, Berlin
Ωράριο Λειτουργίας: 10:00-02:00 (νωρίτερα ή αργότερα ανάλογα τις μέρες)
Facebook: Myxa Café Berlin
Instagram: myxa_berlin
http://aplacecalledmyxa.tumblr.com



 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon