P.Thomas: Τα συναισθήματα είναι η μεγαλύτερη επιρροή μου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο P.Thomas κυκλοφόρησε από την Inner Ear το δισκογραφικό του ντεμπούτο με τίτλο ''Souvenirs Of A Past Life''. Ένας δίσκος κυρίως που πειραματίζεται με τον ηλεκτρονικό ήχο, αλλά που ταυτόχρονα διαπερνάται από ένα έντονο rock / punk feeling. Αυτή ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε μαζί του, τόσο για τον δίσκο, όσο και γενικότερα για τη μουσική σκηνή του σήμερα.

 

 

Πες μας λίγα λόγια για το πως προέκυψε το ‘’Souvenirs Of A Past Life’’.

Εν αρχή είναι ο P.Thomas (γέλια). Είναι το alter ego μου, μία δικής μου επινόησης περσόνα μέσω της οποίας ουσιαστικά εξωτερικεύω κάποιες πλευρές μου. Αυτό έχει και μουσική φυσικά προέκταση, εξού και ο ηλεκτρονικός ήχος. Το ένα έφερε το άλλο και μέσα από τον πειραματισμό (που για μένα χαρακτηρίζει όλο το project) προέκυψε ο δίσκος. Θεματικά είναι θα έλεγα ένα μίγμα αναμνήσεων από πράγματα που έγιναν ή δεν έγιναν. Μία προσπάθεια συντήρησης της μνήμης, όχι σαν νεκρός χρόνος αλλά σαν κάτι που ακόμα εξελίσσεται, όπως όταν κάποιος λέει μία ιστορία. Αυτό που κάθε φορά έχει και διαφορετική δυναμική, προκαλεί κάτι άλλο. Ωστόσο όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους για να φτάσουμε εδώ. Για να το πω σε μία πρόταση, ήθελα να ανακαλύψω κάτι καινούριο από εμένα. Και νομίζω το πέτυχα. 

Ποια είναι τα σχέδιά σου για την προώθηση του δίσκου;

Θα γίνει μία παρουσίαση /  live / party το Σάββατο 20/4 στο Underathens, ένα χώρο που θεωρώ ότι ταιριάζει με την φιλοσοφία του P.Thomas. To εγκρίνει, του αρέσει. Μαζί μου θα είναι το ΞΟΡΚΙ ένας καλλιτέχνης που εκτιμώ για το ύφος του. Ανυπομονώ να συστήσω και σκηνικά στο κοινό τον P.Thomas. Ας πούμε για την ώρα ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις. Τα υπόλοιπα από κοντά. 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές με το να δουλεύεις μόνο σου τη μουσική σου και με το να συμμετέχεις σε μία μπάντα, μιας και ήσουν μέλος των A Victim Of Society;

Είναι εντελώς διαφορετικό, ναι. Με τους VOS ήταν μία ομαδική δουλειά, παρεΐστικη.   Πρέπει να αφουγκραστεί ο ένας τον άλλο, να βρούμε την  χημεία μας και την κοινή μας γλώσσα. Εννοείται πως αυτό είναι κάτι το υπέροχο. Είναι μία ‘’συνωμοτική’’ διαδικασία το να δημιουργείς και βέβαια να παίζεις μουσική μαζί με άλλους. Το solo project έχει μία δική του γοητεία, καθώς είναι μεν απόλυτα προσωπικό, ταυτόχρονα όμως έχει και μία επικινδυνότητα γιατί νιώθεις πιο εκτεθειμένος. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να κάνω και τα δύο. 

Με ποια κριτήρια χρησιμοποιείς άλλοτε ελληνικό και άλλοτε αγγλικό στίχο;

Για την ώρα ελληνικό στίχο έχω χρησιμοποιήσει μόνο σε ένα τραγούδι, το ‘’Φαντάσματα’’.  Οι μόνοι στίχοι που ακουγόντουσαν σωστά για αυτό το κομμάτι ήταν στα ελληνικά. Στα πλαίσια του πειραματισμού και της ρευστότητας που θέλω να εξασκώ σε αυτό το project το άφησα να καλλιεργηθεί μέσα μου και είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιρροές σου, τόσο σε μουσικό όσο και σε στιχουργικό επίπεδο;

Τα συναισθήματα είναι η μεγαλύτερη επιρροή μου. Αυτό που θέλω να προκαλέσω σε μένα με το τάδε κομμάτι, μουσικά και στιχουργικά. Ενστικτωδώς μου βγαίνουν κάποια πράγματα τα οποία σίγουρα προέρχονται από τα ακούσματα μου. Σαν εσωτερικός όμως παρατηρητής, μου είναι δύσκολο να καθορίσω τις μουσικές και στιχουργικές καταβολές μου.

Θα σε ενδιέφερε να γράψεις μουσική για κάποια ταινία ή σειρά;

Ω, πολύ καλή ερώτηση. Σίγουρα, ναι! Παρακολουθώ πάρα πολύ σινεμά και σειρές, είναι κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα όποτε θα το ήθελα πολύ. 

Πιστεύεις ότι το κοινό εξακολουθεί να ακούει ολόκληρα albums ή προτιμά να ακούει μεμονωμένα κομμάτια;

Είναι αλήθεια ότι λόγω ευκολίας ναι, ο καθένας μπορεί να ακούσει μόνο ένα κομμάτι και να πάει παρακάτω. Και με τα cd όμως το ίδιο δεν μπορούσε να συμβεί; Νομίζω ότι όποιος θέλει θα ακούσει ολόκληρο τον δίσκο. Πάντως μου αρέσει να έρχεται κάποιος σε εμένα για να ακούσει μόνο ένα και τελικά να του προκαλεί το ενδιαφέρον αυτό που ακούει ώστε να το ψάχνει και τον δίσκο. Είναι ένα challenge. 

Η δημιουργία μουσικής λειτουργεί για εσένα ως διέξοδος από τη ρουτίνα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας;

Το να δημιουργώ μουσική είναι ο τρόπος που έχω βρει να εκφράζομαι. Δεν χρησιμοποιώ ωστόσο την δημιουργία αυτή ως διέξοδο, νομίζω ότι δεν υπάρχει πραγματική διέξοδος από ό,τι ζούμε. Είμαι εδώ και απλά ζω. Εντάσσω τις όποιες δυσκολίες στη δουλειά μου και τις ‘’εκμεταλλεύομαι’’ για να δημιουργήσω αν θέλεις. Η μουσική θα έλεγα είναι περισσότερο φίλτρο για εμένα, παρά διέξοδος. 

Στα επερχόμενα live θα σε δούμε μόνο σου ή θα σε συνοδεύουν κάποιοι μουσικοί;

Όχι, ο P.Thomas αφορά το πολύ προσωπικό μου βίωμα μουσικά, είναι κάτι πολύ δικό μου που δεν αισθάνομαι έτοιμος να το μοιραστώ με κάποιον συνεργάτη. Τουλάχιστον για την ώρα. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon