Προβολή: «Πολίτης Κέιν» του Όρσον Γουέλς (1941) [Full Movie & Greek Subs]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Για την ταινία της Κυριακής στο PressPop.Tv διαλέγουμε και προβάλουμε μια ταινία σταθμό του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ο "Πολίτης Κέιν" είναι η πρώτη ταινία του Ορσον Ουέλς (σε ηλικία μόλις 25 ετών)ένα αξεπέραστο και διαχρονικό αριστούργημα που θέτει προβληματισμούς πάνω στην ισχύ των ΜΜΕ, την αλαζονεία της εξουσίας και την διαβρωτική της φύση. Απο πολλούς θεωρείται η κορυφαία ταινία του παγκόσμιου σινεμά.

Υπόθεση:

Mέσα από την ιστορία της ζωής του μεγιστάνα των ΜΜΕ Τσάρλς Φόστερ Κέιν για πρώτη φορά η δίψα για εξουσία, το εξωτερικό μεγαλείο και η εσωτερική πτώση, η αλαζονεία, η απληστία, η μοναξιά και εν τέλει η τραγικότητα της ύπαρξης, κινηματογραφούνται σαν ένας δαιδαλώδης λαβύρινθος, όπου ο μίτος της Aριάδνης ακούει στο μυστηριώδες όνομα «Rosebud»...

 
 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon