Real Estate - Atlas

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο τρίτος δίσκος για τη μπάντα από το New Jersey είναι το ''Atlas''. Οι Real Estate είναι ένα συγκρότημα που πατάει πάνω στη κλασσική μελαγχολική pop, υφαίνοντας τετράλεπτα λεπτεπίλεπτα διαμαντάκια σαν αυτά που σκαρώνουν εδώ και πολλά χρόνια μπάντες σαν τους Go Betweens και τους Pastels. Μακριά από κάθε είδους hype της εποχής οι Real Estate καταπιάνονται με τη μουσική που αγαπούν και μας παραδίδουν άλλο ένα δίσκο κομψοτέχνημα. Οι γλυκόπικρες μελωδίες τους απευθύνονται σε όλες τις ρομαντικές καρδιές, που αντιστέκονται σθεναρά στον κυνισμό που επιβάλλούν οι μέρες μας. Η παραγωγή του δίσκου βοηθάει το συγκρότημα να αναδείξει τις συνθέσεις του, μιας και δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες, τίποτα δεν ακούγεται μπουκωμένο και οι κιθάρες με τα φωνητικά παίρνουν όλη τη λάμψη που τους αξίζει. Γενικά το ''Atlas'' είναι ένας ανοιξιάτικος δίσκος που αποπνέει αισιοδοξία και ειλικρίνεια. Εξάλλου η ειλικρίνει ήταν πάντα έννοια-κλειδί για οποιοδήποτε συγκρότημα ασχολούνταν με τη κιθαριστική pop.

Ο δίσκος δεν αποτελείται από hit singles που ξεχωρίζουν αλλά ακούγεται καλύτερα στο σύνολό του, αφού με αυτό το τρόπο εξυπηρετείται το concept του συγκροτήματος. Μία κολλεγιακού τύπου pop, όπως αυτή ορίστηκε πριν απο είκοσι και πάνω χρόνια, κυριαρχεί σε ολόκληρο το ''Atlas''. Από το εναρκτήριο ''Had To Hear'' μέχρι το κλείσιμο του ''Navigator'', οι Real Estate παίζουν τις γλυκόπικρες μελωδίες τους με το πάθος και τον ρομαντισμό του νεαρού της ηλικίας τους. Αλλά πλέον, όντας στον τρίτο δίσκο τους, έχουν τη γνώση και την εμπειρία να μην παρασύρονται από τον ενθουσιασμό τους, με συνέπεια αυτός ο τρίτος δίσκος να είναι και ο πιο ολοκληρωμένος της έως τώρα πορείας τους. Ενδεικτικά το ''Talking Backwards'' παραπέμπει στα πιο ακουστικά κομμάτια των Field Mice, το ''April's Song'' στην παιχνιδιάρικη πλευρά των Yo La Tengo και το ''Crime'' στους ομοϊδεάτες Death Cab For Cutie. Οι μελωδίες κυλούν αβίαστα και πηγάζουν από τη ψυχή του συγκροτήματος. Ένας πραγματικά αυθεντικός δίσκος, σαν αυτούς που θα έπρεπε να κατακλύζουν τα charts, αφού οι Real Estate φτιάχνουν μουσική που πραγματικά απευθύνεται σε όλους. Το ''Atlas'' τοποθετεί οριστικά το συγκρότημα στα σημαντικά ονόματα της κιθαριστικής pop και είναι βέβαιο ότι και στο μέλλον θα έχουν και άλλους σπουδαίους δίσκους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon