Foxygen - ...And Star Power

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Foxygen μόλις κυκλοφόρησαν την πιο φιλόδοξη δουλειά τους και το πιθανότερο είναι να μην επαναλάβουν το πείραμα στο μέλλον. Το ''...And Star Power'' είναι ένα album στημένα εντελώς ανάποδα από τον προκάτοχο του, το περσινό ''We Are The 21st Century Ambassadors Of Peace And Magic''. Εκεί που το ''We Are The 21st...'' ήταν ένας δίσκος γλυκών ψυχεδελικών μελωδιών, με σπουδαίες συνθέσεις και την έμπνευση να ξεχειλίζει σε κάθε τραγούδι, το ''...And Star Power'' μοιάζει αμήχανα χαοτικό, ξεχειλωμένο και ένα συγκρότημα που δεν μπορεί να διαχειριστεί την αυξανόμενη δημοτικότητα. Ή αλλιώς έχουμε ένα συγκρότημα που παίζει ψυχεδελική μουσική να χάνεται μέσα στη μουσική του. Αυτό δεν έιναι απαραίτητα κακό, αλλά στην περίπτωση των Foxygen είναι. Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και ο νέος δίσκος των Foxygen δεν επαληθεύει τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν.

Η λέξη ''φιλόδοξη'' χρησιμοποιήθηκε για τη νέα δουλειά των Foxygen εξαιτίας της επιλογής τους να κυκλοφορήσουν έναν δίσκο που περιέχει εικοσιτέσσερα κομμάτια με συνολική διάρκεια που αγγίζει τα ογδόντα λεπτά. Αυτό δείχνει ότι η μπάντα δεν διάλεξε κάποια από τα κομμάτια που δούλευε να αποτελέσουν τη νέα της δουλειά, αλλά τα τοποθέτησε όλα μέσα. Μάλιστα κάποια από αυτά δεν είναι κανονικά κομμάτια αλλά πρωτόλειες ιδέες κομματιών, που τελικά συμπεριλήφθησαν και αυτές στο δίσκο. Προφανώς η αυτοπεποίθηση τους βρίσκεται σε μεγάλα ύψη και θεωρούν ότι και να κάνουν θα δικαιωθούν. Δυστυχώς για αυτούς κάτι τέτοιο δεν έγινε και το ''...And Star Power'' απέχει αρκετά από αυτό που φαντάζονταν οι δημιουργοί του. Όχι ότι δεν έχει ενδιαφέροντα, μέχρι και σπουδαία κομμάτια, αλλά έχει και αρκετά αδιάφορα ή κομμάτια που δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την ύπαρξή τους. Το χάος που αφήνουν οι πρώτες ακροάσεις του δίσκου, αμβλύνεται στη συνέχεια, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα κομμάτια. Γιατί κομμάτια όπως το κολλητικό ''How Can You Really'' ή μπαλάντα με 70ς αναθυμιάσεις ''Could Been My Love'' είναι απλά υπέροχα. Η ψυχεδελική σκηνή της δυτικής ακτής αποτελεί σταθερή αναφορά για τους Foxygen και στο 'Cosmic Vibrations'' βρίσκει την ιδανική της έκφραση. Τα τέσσερα μέρη που χωρίζεται το σχεδόν ομώνυμο ''Star Power'' αποτελούν μία εισαγωγή στο ήχο των Foxygen, με κάθε μέρος να εστιάζει σε κάποια πτυχή του. Βάβαια το δεύτερο μέρος θυμίζει απελπιστικά το αριστουργηματικό ''On Blue Mountain'' του προηγούμενου δίσκου τους. Με το ''Mattress Warehouse'' θυμίζουν αρκετά τους Tame Impala, ενώ το ''666'' φέρνει στο νου το rock 'n' roll των Black Lips. Οι Foxygen πάντοτε το είχαν με το να γράφουν αργόσυρτα κομμάτια με αναφορές στο κλασσικό αμερικάνικο rock, οπότε μια χαρά τα κατάφεραν σε κομμάτια σαν το ''Flowers'' και το ''Cannibal Holocaust''. Επιστρέφουν στη boogie rock εκδοχή των Rolling Stones για το ''Brooklyn Police Station'' και ρίχνουν τους τόνους με το χίπικης λογικής ''Everyone Needs Love'' με το πιάνο να μπλέκεται με τις σχεδόν άρρυθμες κιθάρες.

Το ''...And Star Power'' θα άφηνε πολύ καλύτερες εντυπώσεις αν είχε λιγότερα κομμάτια οπότε και πιο περιορισμένη διάρκεια. Τώρα χρειάζεται κάποιος να ξεχωρίσει αυτά που τον ενδιαφέρουν από τα κομμάτια γεμίσματα. Η έπαρση όμως δείχνει να έχει καταλάβει τους νεαρούς Καλιφορνέζους, κάτι που γίνεται έκδηλο και από τις ζωντανές εμφανίσεις τους, όπου κυριαρχεί μία δήθεν εκκεντρικότητα και μία άνευ λόγου και αιτίας παράνοια. Παρόλα αυτά στο δίσκο υπάρχουν πολλές αξιόλογες στιγμές που μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon