Allo Darlin' - We Come From The Same Place

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τρίτος δίσκος για ένα από τα συνεπέστερα συγκροτήμα της twee pop. Από το 2010, που κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο των Allo Darlin', η μπάντα αποδεικνύεται συνεπής με το δισκογραφικό της ραντεβού κάθε ζυγό έτος. Ακολούθησε το ''Europe'' το 2012, για να φτάσουμε στο φετινό ''We Come From The Same Place''. Ψυχή της μπάντας είναι η Αυστραλή, αλλά μόνιμα εγκατεστημένη στο Λονδίνο τη τελευταία δεκαετία, Elizabeth Morris. Η Morris καταφέρνει, μέσα από τα τραγούδια των Allo Darlin', να εκφράσει με κομψότητα τον τρόπο που ζει μία μοντέρνα γυναίκα σε μια μεγαλούπολη σαν το Λονδίνο. Μιλάει για τις ερωτικές σχέσεις που αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί τις ανθρώπινες επαφές, για τη προσωπική της επιθυμία να διατηρεί τη συναισθηματική της ακεραιότητα και την ανάγκη της για πιο αυθεντική και άδολη επικοινωνία. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι ανταγωνιστικές σχέσεις σε κάθε επίπεδο και το συναίσθημα του νιώθω μόνος ανάμεσα σε εκατομμύρια ανθρώπους, αναγκάζουν άτομα με τη ψυχοσύνθεση της Morris να αναζητούν αυτό που κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Αυτό που έκανε τους Allo Darlin' να ξεχωρίσουν από τη πλειοψηφία των twee συγκροτημάτων είναι πως πέρα από το απαραίτητο στυλ και θεματολογία αυτοί διέθετουν και πλήθος ικανών τραγουδιών, που στέκονται αυτόφωτα μακριά από κάθε είδους hype και περιστασιακών τάσεων της pop κουλτούρας.

Στο ''We Come From The Same Place'' δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος. Και αυτό όχι γιατί είναι υπέρμαχοι της ποδοσφαιρικής θεωρίας που λέει ότι ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αλλά γιατί το είδος που υπηρετούν έχει συγκεκριμένα όρια που δύσκολα ένα συγκρότημα μπορεί να ξεφύγει από αυτά. Ο χαρακτηριστικός ήχος του γιουκαλίλι συνοδεύει για άλλη μία φορά τα γλυκά φωνητικά της Morris, ενώ το ύφος της μπάντας κινείται στα όρια της αγνής και ρομαντικής pop. Στο μόνο που διαφοροποιούνται είναι ότι πλέον υπάρχουν κομμάτια με πιο δυναμικές και ηλεκρισμένες κιθάρες, σαν αυτές του ''Half Heart Neclace'', που θυμίζει τις πάλαι ποτέ ένδοξες ημέρες των Heavenly και της Sarah Records. Η folk pop πλευρά τους εκπροσωπείται με κομμάτια σαν το εναρκτήριο ''Heartbeat'' και το ''History Lessons''. Στο ''Angela'' μοιάζουν με το συγγενικό συγκρότημα των She & Him στις πιο χαλαρές στιγμές τους, ενώ το ''Kings & Queens'' βασίζεται σε παιδικές μελωδίες που κλιμακώνονται σιγά σιγά φτιάχνοντας ένα pop διαμαντάκι. Το ομώνυμο κομμάτι πατάει στον πατενταρισμένο ήχο των Allo Darlin' και αφήνει τη Morris να φτιάξει ένα σχεδόν ανθεμικό ρεφρέν, ενώ στο ''Bright Eyes'' οι μελωδίες είναι γνώριμες και θυμίζουν πράγματα που ήδη έχουμε ακούσει. To ''Romance and Adventure'' θυμίζει πολύ τους Veronica Falls τόσο στα κιθαριστικά μέρη όσο και στον τρόπο που προφέρονται οι στίχοι. To ''We Come From The Place'' ε'ιναι ακόμα ένα σταθερό βήμα των Allo Darlin' στον σκληρά ανταγωνιστικό κόσμο της δισκογραφίας. Ειδικά στο δικό τους είδος, όπου το hype επιβάλλει συνεχώς την ανακάλυψη φρέσκων ονομάτων, αυτοί απαντούν με ακόμα έναν πολύ καλό δίσκο. Οι fans της ρομαντικής pop είναι σίγουρο ότι θα τον λιώσουν, οι υπόλοιποι ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να ασχοληθούν μιας και έχουν απορρίψει συνολικά αυτές τις μουσικές.  

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon