She & Him - Classics

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το ''Classics'' είναι ένας δίσκος που κυκλοφόρησε στοχευμένα λίγο πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, αποσκοπώντας σε πρόσθετες πωλήσεις εξαιτίας των γιορτών. Άλλωστε το περιεχόμενο του το ευνοεί. Περιέχει δεκατρείς διασκευές σε jazz και retro pop standards, ένα είδος που ακούγεται πολύ την περίοδο των Χριστουγέννων. Δεκατρία τραγούδια που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου και έχουν πάνω τους γραμμένη ανεξίτηλα τη λέξη ''κλασσικό''. Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι πως μπορούν να διαφοροποιηθούν αυτά τα τραγούδια στα χέρια του υπερβολικά ταλαντούχου M. Ward και της υπερβολικά χαριτωμένης Zooey Deschanel, του ντουέτου των She & Him δηλαδή. Η προσέγγιση που τους επιφύλαξαν είναι αρκετά συντηρητική, αφού επέλεξαν να μην διαφοροποιηθούν από τις αρχικές και γνώριμες εκτελέσεις. Ακόμα και η παραγωγή του δίσκου προσπαθεί να αναδείξει τον retro χαρακτήρα του δίσκου, αποφεύγοντας οποιαδήποτε σύγχρονη τεχνολογική παρέμβαση.

Τα τραγούδια που απαρτίζουν το ''Classics'' έχουν κριθεί με το πέρασμα του χρόνου και αποτελούν σημαντικές παρακαταθήκες της pop κουλτούρας. Οι διασκευές που τους επιφυλάσσουν οι She & Him μπορεί να μην έχουν να προσθέσουν μία φρέσκια οπτική στις κλασσικές συνθέσεις, κάτι που προφανώς είναι αρνητικό για το συγκρότημα, αλλά τα τραγούδια είναι τόσο δυνατά από μόνα τους που δημιουργούν μία όμορφη ούτως ή άλλως συλλογή. Πολλές φορές οι διασκευές των She & Him υστερούν και σε σχέση με άλλες σύγχρονες διασκευές στο ίδιο κομμάτι, όπως για παράδειγμα στο ''She''. Στα χέρια του Elvis Costello είχε αποκτήσει ένα απίστευτο συναισθηματικό βάθος, ενώ σε αυτά των She & Him ακούγεται άνευρο και χαλαρό. Υπάρχουν και στιγμές όπως το ''Teach Me Tonight'' όπου η Deschanel υποδύεται πειστικά την άβγαλτη παιδούλα με jazz ηχοστρώματα να τη συνοδεύουν. Γενικά το ''Classics'' τα πηγαίνει περίφημα όταν έχει να κάνει με jazz ή πιο παραδοσιακές συνθέσεις. Εκεί που υστερεί είναι όταν τα φωνητικά έπρεπε να είναι πιο συναισθηματικά και απαιτούν ψυχή. O M Ward είναι ένας συγκεκριμένων δυνατοτήτων ερμηνευτής (σημαντικός όμως συνθέτης), ενώ η Zooey Deschanel δεν έχει μεγάλες φωνητικές δυνατότητες και βασίζεται περισσότερο στο συνολικό της πακέτο (εμφάνιση, κίνηση κ.τ.λ.), το οποίο είναι λειτουργικό με pop τραγούδια αλλά ανεπαρκές σε τραγούδια που έχουν αυξημένες απαιτήσεις. Γενικά πάντως το ''Classics'' ακούγεται ευχάριστα και προφανώς απευθύνεται σε πολύ μεγάλα ακροατήρια, κάτι που προφανώς ήταν ζητούμενο και για τους εμπνευστές του. Εξάλλου οι απαιτήσεις από έναν δίσκο που έχει εξαρχής εορταστικό χαρακτήρα δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλές σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

Ακούστε το ολόκληρο στα mixtapes μας

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon