Leon Bridges - Coming Home [Columbia Records, 2015]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

To Coming Home έφτασε στα αυτιά μας στις αρχές του καλοκαιριού και είναι μέχρι στιγμής το πιο ενδιαφέρον ντεμπούτο της χρονιάς. Υπεύθυνος για αυτό ο Leon Bridges, ένας 26χρονος από την Ατλάντα που αποφάσισει να ακολουθήσει την αναγέννηση της soul μουσικής, βουτώντας με συναίσθημα και ψυχή στο παρελθόν και την παράδοση της αμερικάνικης μουσικής. H Wall Street Journal έγραψε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή στην 60s soul του Otis Redding και του Sam Cooke. Προσθέστε και τον Marvin Gaye της προ- Grapevine εποχής και έχετε έναν μουσικό που αποφάσισε να τιμήσει τις ρίζες του με μια εντελώς αυθεντική προσέγγιση.

Ακόμα και πριν ακούσεις τις πρώτες νότες του άλμπουμ το εξώφυλλο σε προδιαθέτει για την ρετρό του ατμόσφαιρα. Άλλωστε κυκλοφορεί από την ιστορική Columbia Records και δεν είναι εύκολο να διακρίνεις διαφορές από τις κυκλοφορίες εκείνης της εποχής. Αυτό είναι ίσως και το βασικότερο αρνητικό που μπορεί κάποιος να προσάψει στην πρωτοεμφανιζόμενο Bridges. Δείχνει περισσότερο να θέλει να ανακινήσει το παρελθόν και να μας δείξει την αγάπη του σε αυτό, παρά να προσπαθήσει να βάλει στο μπλέντερ και τα δικά του υλικά. Αρκείται στην συνθετική του ικανότητα, η οποία βέβαια δεν είναι ανάξια λόγου.

Το Coming Home αποτελείται από δέκα εξαιρετικά κομμάτια που ακροβατούν με λεπτότητα ανάμεσα από την soul και τα gospel και σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, σε σκηνές από τους δρόμους του αμερικάνικου νότου, σε έναν κόσμο που το συναίσθημα στην μουσική είναι σε πρώτο πλάνο. Η πρωτοπορία δεν είναι ο λόγος που θα σε κερδίσει η πρώτη δουλειά του Bridges, η καλή soul μουσική και οι καλοδουλεμένες μελωδίες του είναι. Το Coming Home θα σε αποζημιώσει γιατί απευθύνεται στον συναισθηματικό σου κόσμο. Ίσως βέβαια στο τέλος να σε οδηγήσει σε μερικά παλιά ράφια (ή folder) της δισκοθήκης σου.

Επιλεγμένα κομμάτια: Coming Home, Better Man, Shine
Μίμης Πλέσσας - Στήλη "Ακούω" Τέταρτο #148

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon