"Να σου πω μια ιστορία": Σεμινάριο Storytelling μέσα από το Σωματικό Θέατρο με την Κατερίνα Τασσύ

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Υπάρχουν δυο τρόποι να μοιραστείς τη «γνώση», να τη μεταφέρεις απλά στους γύρω σου ή να τη μεταμφιέσεις σε μια ιστορία. Την ιστορία σου την αφηγείσαι, τη δείχνεις, την αφηγείσαι και τη δείχνεις παράλληλα,  τη ζωντανεύεις, την αρχίζεις πότε από το τέλος και πότε απ’ την αρχή, προσθέτεις και αφαιρείς, της βάζεις μουσική. Στο σεμινάριο αυτό θα μοιραστούμε  τρόπους  πως δημιουργούμε και ξεδιπλώνουμε ιστορίες  με κύριο οδηγό τις αρχές του σωματικού θεάτρου.

Με αφετηρία το σώμα ως δοχείο φαντασίας και δημιουργίας εικόνων και ήχων, με ισχυρούς οπαδούς το παιχνίδι, τον αυθορμητισμό, τον αυτοσχεδιασμό και την ομαδικότητα θα ξεδιπλώσουμε τη «γνώση» μας και θα τη χωρέσουμε σε ιστορίες. Βασική προϋπόθεση η διάθεση για παιχνίδι και η απελευθέρωση της φαντασίας.
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, θεατρολόγους, μέλη ερασιτεχνικών ομάδων, εκπαιδευτικούς και σε όλους  όσους ενδιαφέρονται  να δοκιμάσουν να ζωντανέψουν ιστορίες δικές τους ή φανταστικές.

Το σεμινάριο ξεκινά τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Για 4 βδομάδες, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο Θέατρο Act, 17:00 – 20:00 (Συνολικές ώρες: 24).
Κόστος συμμετοχής 80 ευρώ.
Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σεμινάριο Storytelling μέσα από το Σωματικό Θέατρο | στο θέατρο act  (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65)
Εισηγήτρια: Κατερίνα Τασσύ
Έναρξη : Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015
Διάρκεια: 4 εβδομάδες, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 17:00 - 20:00
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ
Πληροφορίες και εγγραφές: 
 6976 190407 και στο Θέατρο Act: 2610 272037

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Τασσύ.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Θεάτρου, Α.Π.Θ. Τα τελευταία 2 χρόνια σπούδασε Physical Theatre and Devising Performance στη LISPA (London International School of PerformingArts). Έχει κάνει Movement Pedagogy στη Royal Central School of Speech and Drama, University of London. Έχει δουλέψει ως ηθοποιός και ως βοηθός σκηνοθέτη σε διάφορες παραστάσεις. Τελευταία της δουλειά ήταν ως Βοηθός Σκηνοθέτη στην Οδύσσεια των Patari Project, σκηνοθεσία Σοφία Πάσχου.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon