Γραμμές Τέχνης: Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την περίοδο 2015-2016

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μετά από την πρώτη του επιτυχή χρονιά, ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Γραμμές Τέχνης» (Μαιζώνος 271 -  Πάτρα) παρουσιάζει το πρόγραμμά του για την περίοδο 2015 – 2016 , το οποίο περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις:

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 «OEDIPUS» - Παρασκευή  25 & Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 21:30

Θεατρικό έργο βασισμένο στο κλασσικό έργο του Σοφοκλή: Οιδίπους Τύραννος.

Προσαρμοσμένος στη σύγχρονη εποχή, ο σοφόκλειος ήρωας καλείται να απαντήσει ,με κάθε τρόπο, στα κελεύσματα των καιρών, δίνοντας μία συμπυκνωμένη γνώση για το τι είναι ο άνθρωπος. Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπαλλής, Τάσος Αλεκάκης, Ερμηνεία: Αντώνης Μπαλλής.

«Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ» του Γιάννη Ρίτσου - Πέμπτη 1, Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 21:30

Το εμβληματικό έργο του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου που εστιάζει στην  καταλυτική δράση του χρόνου και των συνεπειών του σε όσους δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν. Το έργο θέλει να ρίξει φως  στην  φθορά, στην  μοναξιά, στην  ελευθερία, στον έρωτα, στην  καταπίεση της γενετήσιας ορμής , στον θάνατο , στην ποίηση και βέβαια στον  άνθρωπο ως κοινωνική ύπαρξη. Σκηνοθεσία: Σταυρός Σπυράκης, Ερμηνεία: Αργυρό Γεωργαρούδη, Στέλλα Κοιλιάρη

«ΙΣΜΗΝΗ & ΚΑΛΥΨΩ» της Έφης Μεράβογλου - Παρασκευή  9 & Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 21:30

Ψυχολογικό δράμα που πραγματεύεται την ιστορία δύο μικρών κοριτσιών που βιώνουν την εγκατάλειψη από τη μάνα τους. Όταν την κηδεμονία τους αναλαμβάνει η γιαγιά τους, η ζωή τους μοιάζει φυσιολογική. Δεν μπορείς. Όμως, να ξεφύγεις από αυτό που δεν φαίνεται. Επίσημη συμμετοχή στο 7ο Διεθνές φεστιβάλ θεάτρου στα Σκόπια, με τίτλο «Faces without masks», 1ο βραβείο στο 1ο Athstage Festival. Κείμενο-σκηνοθεσία -Μουσική επιμέλεια : Μεράβογλου Έφη, Παίζουν οι ηθοποιοί : Κατερίνα Μπουζάνη και Ντένυ Αργυροπούλου.

«ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» της Περιβαλλοντικής – Πολιτιστικής Ομάδας του Γενικού Λύκειου Δεμενίκων - Νοέμβριος 2015

Δεν είναι θεατρική παράσταση, δεν είναι μουσική  εκδήλωση. Είναι εσωτερική αναζήτηση, προσωπικός αγώνας, αυτοσαρκασμός, ταξίδι αυτογνωσίας.

Στη ψυχή μας  ολόκλειστα  κουτιά. Κάθε κουτί και ένα γράμμα της αλφαβήτου. Κάθε γράμμα και μια ιστορία. Για τη ψυχή μου. Για τη ψυχή σου. Για τη ψυχή μας. Παίζουν: οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Δεμενίκων.

«REC» - Ιανουάριος 2016

Ένας αριστουργηματικός μονόλογος. Ο πρωταγωνιστής, καθισμένος στην αναπηρική καρέκλα, μαζεύει σε ένα παλιό μαγνητοφωνάκι ο,τι του έχει απομείνει. Οι μνήμες τοιυ δεν έχουν άρωμα, δεν έχουν χρώμα. Μοιάζουν με ασπρόμαυρες φωτογραφίες που πρέπει να τις ξεχωρίσει και να τις βάλει σε σειρά. Για να δημιουργήσει μια ιστορία που δεν θα ‘ναι πια η ιστορία του,  αλλά η προσωπική του μυθολογία. Κείμενο:  ιωαννης & κοψινης,  Παίζει: Φάνης Δίπλας, Μουσική: deadbeat escapement

«Ο ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ» της Ρούλη Λημνιάτη - Περίοδος Καρναβαλιού 2016

 Ένας Αρλεκίνος, ένας Πιερότος και ένας Κλόουν μας ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα και από έθιμο σε έθιμο . Ο μυστικός χορός με τις μάσκες. Ποιος κρύβεται από κάτω; Ο χορός των τρελών καπέλων... γλέντι και κλίμα καρναβαλικό στημένο σε ένα πολύχρωμο σκηνικό. Μια διαδραστική παιδική παράσταση στην οποία συμμετέχουν και οι θεατές!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το Εργαστήρι Θεατρικής Έκφρασης για παιδιά είναι μια πορεία διδασκαλίας δυναμική, εκφραστική, διασκεδαστική και δημιουργική που έχει σκοπό να κινητοποιήσει τα παιδιά, βοηθώντας τα να ανακαλύψουν και να δραστηριοποιήσουν τα εκφραστικά τους μέσα (διαίσθηση, ικανότητα να αφουγκράζονται και να φτάνουν στη σύνθεση, αντίληψη, έκφραση των ψυχικών τους καταστάσεων, επικοινωνία)  Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω θα χρησιμοποιηθεί η «Μιμική Μέθοδος» του Orazio Costa.

Υπεύθυνη των Εργαστηρίων: Σπυριδούλα Νικολοπούλου

Το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά θα λειτουργήσει από Σάββατο 3 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο  από τις 10.00 – 12.00.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ              

Στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας θα παραδοθούν μαθήματα Ζωγραφικής με διάφορες τεχνικές και θα χρησιμοποιηθούν υλικά όπως παστέλ, ξυλομπογιές, νερομπογιές,λαδομπογιές,κολλάζ κλπ. Επίσης κάνοντας κατασκευες θα γνωρίσουν και θα έρθουν σε επαφή με διαφορα υλικά όπως πηλό ,πέτρα ύφασμα, ξύλο, μέταλλο κλπ.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Ντελή, Συντηρήτρια Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, Στιλβώτρια, Χρυσώτρια, Αγιογράφος και Τεχνικός Διακόσμησης

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο για παιδιά θα λειτουργει από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο από 10.00 – 12.00 και απο 12.00 – 14.00

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

Ο βασικός στόχος του Εργαστηρίου Υποκριτικής θα είναι οι συμμετέχοντες να έχουν μια άμεση επαφή με τη δραματική τέχνη μέσα από βιωματικές τεχνικές προσέγγισης. Το καλλιτεχνικό εργαστήρι υποκριτικής θα ξεκινήσει την λειτουργία του την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και θα έχει διάρκεια οκτώ μήνες.

Υπεύθυνος: Βασίλης Κόκκαλης, ηθοποιός και σκηνοθέτης ( Σχολή Κάρολου Κουν)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τα μαθήματα της βυζαντινής αγιογραφίας θα περιλαμβάνουν: 
Α. Βυζαντινή σύνθεση εικόνας κ' τοιχογραφίας,
Β Χρωματολογία, και Προετοιμασία εικόνας, 
Δ Κολλητο χρυσωμα με μιξιόν, 
Ε Μαθήματα βυζαντινών ρυθμών (Μακεδονική, Παλαιολόγια, Κρητική σχολη)......
Υπεύθυνος: Μηνάς Κωνσταντίνος, Αγιογράφος-Ζωγράφος-Συντηρητής Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18.00 - 20.00

Πληροφορίες στο τηλ.: 690 656 9578  Νικολέτα Μπακοπούλου

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon