Sound of the Week | Gary Clark Jr. – The Healing

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Περιττές μάλλον οι συστάσεις για τον βιρτουόζο της σύγχρονης μπλουζ μουσικής, Gary Clark Jr, που με το ντεμπούτο άλμπουμ του το 2012 είχε αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς. Εν αναμονή του νέου δίσκου του από τα μέσα του καλοκαιριού, στις 11 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το «The Story of Sonny Boy Slim» από την Warner Bros. Records και το αποτέλεσμα αναμφισβήτητα μας δικαίωσε. Όχι μόνο επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά το ταλέντο αυτού του χαρισματικού μουσικού από το Austin του Texas, αλλά ήταν εμφανής και η μουσική του ωρίμανση. Σε έναν δίσκο που θέλει να μιλά για την ελπίδα και την πίστη που χρειαζόμαστε στο τέλος της ημέρας, leading single μπαίνει το «The Healing», καταδεικνύοντας την δύναμη που έχει η μουσική και την θεραπευτική ιδιότητά της. Με τα blues-rock riffs της κιθάρας να παραμένουν σταθερά, γνωρίζουμε μία περισσότερο hip-hop και old-school soul πλευρά του Gary Clark Jr. Μία πλευρά της οποίας εκείνο το στοιχείο που γοητεύει περισσότερο είναι η εναλλαγή  gospel και δυναμικών φωνητικών, συνοδευόμενα από τον στίχο: «’Cause when this world upsets me, this music sets me free».  

Ανδριάνα Κουλιέρη – ραδιοφωνική παραγωγός στον UP FM, τον σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών (Κυριακή 16:00-18:00) http://upfm.upatras.gr/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon