"BELLEΛEN" στο θέατρο act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act παρουσιάζει το άκρως επίκαιρο και καυστικό θεατρικό έργο του Δημήτρη Φοινίτση «BELLEΛEN» από το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος. Η παράσταση ξεκινά την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 21.30 και θα παίζεται έως την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Κυνηγημένη από την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος η Ωραία Ελένη καταφεύγει σε ευημερούσες οικονομίες της Δύσης προσφέροντας επί πληρωμή την –ακόμη σφύζουσα από ηδονή– σάρκα της. Υιοθετώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Bellελέν» χορεύει pole dance και υπόσχεται στιγμές άκρατου πάθους στα έκπληκτα μάτια που την κοιτάζουν. Εξηγεί πως βρέθηκε σε ξένη χώρα, τη λατρεία που τρέφει για την Αφροδίτη, εξυμνεί τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης στην ελληνική μυθολογία ανάμεσα σ’ εκείνη και τον Πάρι και καταριέται τον πανάσχημο Μενέλαο αποκαλύπτοντας πως την απέκτησε με προξενιό. Η κόρη του Διός μιλά αγγλικά από ανάγκη, κύριο μέλημά της είναι να κατακτήσει την απόλυτη προσοχή των απανταχού μισοκοιμισμένων ανδρών που διασκεδάζει. Προσπαθεί να τους κάνει να δουν τον άνθρωπο και όχι το κορμί, να (απ)ελευθερώσει ένα κομμάτι της ψυχής της ύστερα από αιώνες αφόρητης σιωπής. Ένας μονόλογος που αποκαθιστά τη μυθολογική αλήθεια, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Ευριπίδη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Κείμενο – σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης
Ερμηνεία – χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Μουσική επιμέλεια: Νατάσα Λιτσαρδοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος
Βοηθός χορογράφου: Γαλήνη Γυρτάτου
Φωτογραφίες: Τάσος Σκλαβούνος
Ακούγονται οι ηθοποιοί : Κωνσταντίνα Τάκαλου (Αφροδίτη), Γιώργος Παπαγεωργίου (Πάρις), Μηνάς Χατζησάββας (Διόσκουροι)

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου έως Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 21.30
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (ενιαίο), 8 ευρώ (μειωμένο)
Διάρκεια: 60΄
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610272037, 6936122263

Trailer παράστασης

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon