"MORENDO": Ένας μονόλογος για τη Μαρία Κάλλας

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Λίγα λόγια για το έργο

Λίγο πριν το τέλος της ζωής της, η μεγάλη ντίβα είναι κλεισμένη στο διαμέρισμα της στο Παρίσι. Απομονωμένη κι εγκαταλελειμμένη από φίλους έχει την ψευδαίσθηση πως βρίσκεται στο καμαρίνι λίγο πριν από μία παράσταση. Οι προσπάθειες της να προετοιμαστεί για μία ακόμη εμφάνιση την οδηγούν σε ένα ταξίδι αναμνήσεων. Στην αναβίωση όλων αυτών των φωτεινών χρόνων ρίχνουν τις σκιές τους η οικογένεια της κι ο έρωτας της. Τα παιδικά χρόνια στην Αμερική, τα χρόνια της Αθήνας, τα χρυσά χρόνια στη Σκάλα του Μιλάνου και τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι είναι οι βασικοί σταθμοί της προσωπικής αλλά και της καλλιτεχνικής της ζωής. Μέσα στο παραμιλητό της αναπολεί λόγια των μεγάλων της δασκάλων, στιγμές μεανθρώπους που συνεργάστηκε ταλαντευόμενη ανάμεσα στην προσπάθεια για προσωπική ευτυχία και στο μοναδικό της πάθος για την όπερα: την Τέχνη που υπηρέτησε πιστά σε όλη της τη ζωή.

*Morendo (=ιτ. «σβηστά») μουσική και ερμηνευτική οδηγία που σημαίνει ότι η μουσική πρέπει να σβήνει σταδιακά. Στην όπερα χρησιμοποιείται στις σκηνές θανάτου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο - σκηνοθεσία: Όλγα Λασκαράτου
Ερμηνεία: Εύα Κεχαγιά
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνικά κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Εικαστικά: Βαγγέλης Μιχαηλίδης
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής & μουσική επιμέλεια: Όλγα Λασκαράτου
Φωτογραφίες: Τάκης Σπυρόπουλος

Από Παρασκευή 13/11 έως και Δευτέρα 16/11.
Γενική είσοδος: 10 €
Μειωμένο: 8 € (φοιτητικό, άνω των 65, άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Διάρκεια παράστασης: 75’
Τηλ. Κρατήσεις: 690 65 69 578

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon