"Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο": Μια παράσταση στο Λιθογραφείον για την ενίσχυση του ΣΟΨΥ

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο Λιθογραφείον και οι συντελεστές της παράστασης «Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο», αποδεικνύουν την κοινωνική τους ευαισθησία τους και αποφασίζουν τα έσοδα της παράστασης, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, στις 5 το απόγευμα, να διατεθούν  για την κάλυψη των αναγκών του νέου κτιρίου του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία -ΣΟΨΥ Πάτρας, που θα στεγάσει τον Κοινωνικό- Κοινοτικό Σταθμό Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής».

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Δεκέμβριος αγάπης, αλληλεγγύης και στήριξης στις «Γέφυρες Ζωής» του ΣΟΨΥ Πάτρας. 

Για την παράσταση

Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο, του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου

Θεατρική διασκευή - Σκηνοθεσία: Μαίρη Σιδηρά
Παίζουν: Αναστασία Αρμένη, Λαμπρινή Ζώτου, Ευάγγελος Μιχάλης
«Η ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται από τη μεριά των κομπάρσων της ομορφότερης ιστορίας του κόσμου. Τα ζώα βγήκαν στο προσκήνιο και έδιναν τη δική τους εκδοχή των γεγονότων, λέξη τη λέξη και πρόταση την πρόταση. Και είχε τόσο μα τόσο ενδιαφέρον.. Το κείμενο χρωματίστηκε με την παλέτα της ίδιας της ζωής. Από τα σκούρα χρώματα της λύπης ως τα φωτεινά της χαράς. Δεν θα μπορούσα να το κάνω κάπως αλλιώς. Στο τέλος όμως όλα σκεπάστηκαν από τη λάμψη του άστρου, από το φως που συντηρεί τη ζωή και δίνει ελπίδα. Γιατί πάντα θα πηγαίνουμε προς το φως, όσο σκοτάδι κι αν χύνουν οι καταρράκτες των καιρών μας»
Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος

Εικαστική επιμέλεια: Παναγιώτης Καρώνης
Σκηνικά, κοστούμια: Μαρία Αλανιάδη
Μουσική: Γιώργος Δίπλας
Τραγούδι, φωνητικά: Δώρα Πετρίδη
Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή
Δημιουργικό: Νίκος Πατρώνας
Τεχνική υποστήριξη: Ανδρέας Σκουλίδας
Κατασκευές: Αντώνης Μπαρμπέτας, Μιχάλης Σμυρλής

Παραγωγή: area51 - Θέατρο Λιθογραφείον

Γενική είσοδος: 10€
Μειωμένο: 8 €
(Παιδικά, μαθητικά, φοιτητικά, ανέργων, πολυτέκνων)

Για τον Κοινωνικό- Κοινοτικό Σταθμό Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής» του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία - ΣΟΨΥ Πάτρας:

O ΣΟΨΥ Πάτρας στην προσπάθειά του να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας της κοινότητας καθώς και τις ανάγκες των χρόνιων ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, δημιούργησε μια νέα Ολοήμερη Δομή Ψυχικής Υγείας, η οποία ονομάζεται Κοινωνικός- Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής». Επικοινωνώντας στα τηλέφωνα του Συλλόγου 2610 621273 και 6977452647, οι  κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι, ο ψυχίατρος και η παιδοψυχίατρος είναι στη διάθεσή σας άμεσα και δωρεάν.

Στόχοι της υπηρεσίας είναι:

• Η υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ψυχική νόσο με σκοπό την άρση του στίγματος, των προκαταλήψεων και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι ψυχικά πάσχοντες.

• Η παροχή συμβουλευτικής- ψυχολογικής υποστήριξης σε ατομικό επίπεδο σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς και στις οικογένειές τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon