Sound of the Week | Public Service Broadcasting – E.V.A.

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αν δεν έχεις ασχοληθεί ακόμα με την μουσική των εξαιρετικών Public Service Broadcasting, είναι η ευκαιρία να το κάνεις.  Αφορμώμενοι από τον πρώτο διαστημικό περίπατο, που συνέβη στις 18 Μαρτίου του 1965 από τον κοσμοναύτη Alexei Leonov, δημιούργησαν το E.V.A. ή αλλιώς Extravehicular Activity, το οποίο και αποτελεί Sound of the Week γι’ αυτή την εβδομάδα.  Το official video για το συγκεκριμένο track κυκλοφόρησε αρχές Μαρτίου, ενώ κανείς μπορεί να το εντοπίσει στο concept album «The Race For Space» του 2015. Ο δίσκος αυτός σχετίζεται με ένα από τα βασικά τμήματα του Ψυχρού Πολέμου, την προσπάθεια και τον αγώνα μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης να κατακτήσουν το διάστημα.  Αρχειακό ακουστικό υλικό του Βρετανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου (BFI) και προπαγανδιστικά φιλμ και εκπομπές εκείνης της περιόδου, ντύθηκαν με συνθέσεις βασισμένες στην ηλεκτρονική μουσική των Βρετανών PSB.  Το κιθαριστικό riff στο «E.V.A.» θυμίζει περισσότερο το ντεπούτο τους «Inform -Educate – Entertain», ενώ ο ήχος του βιολιού και των synths μας εντάσσουν,  με πολύ έξυπνο τρόπο, στην ατμόσφαιρα του πρώτου spacewalk. Πρόκειται για ένα ταλαντούχο και ευφυές δίδυμο, με την συνθετική δεινότητα τους να είναι εμφανής. Η μουσικής τους στην ουσία ενώνει το παλιό με το νέο, παντρεύει το παρελθόν με το παρόν, και γι αυτό τον λόγο ακριβώς αναμένουμε πολλά από αυτούς τους δύο φερέλπιδες καλλιτέχνες στο μέλλον.

Ανδριάνα Κουλιέρη – ραδιοφωνική παραγωγός στον UP FM, τον σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών (Κυριακή 16:00-18:00) | http://upfm.upatras.gr/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon