Sound of the Week | Rich Robinson – The Way Home

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το μυθικό Nashville δικαίως χαρακτηρίζεται ως “Music City”, αφού θεωρείται η Μέκκα της country, η καρδιά και η ψυχή της αμερικανικής μουσικής. Έχοντας αυτό κατά νου ο παραγωγός Dave Cobb, θέλησε να δημιουργήσει ένα concept album, οι ιστορίες του οποίου θα ήταν ικανές να μας εντάξουν στο υποβλητικό κλίμα καi την κουλτούρα του αμερικανικού νότου. Το αποτέλεσμα μπορεί κανείς να το ακούσει στο “Southern Family”, έναν δίσκο που στοχεύει στο αγνό συναίσθημα και αποδεικνύει περίτρανα πως ο Dave Cobb είναι ιδιοφυΐα. Σε αυτή τη συλλογή, διάφοροι καλλιτέχνες μετατρέπουν κάτι πολύ προσωπικό, κάτι δικό τους, σε ύμνους έντεχνα εναρμονισμένους, απαλλαγμένους από οτιδήποτε πολύπλοκο, με μόνο συστατικό τη μαγική ιδιότητα της απλότητας. Πολύ σοφά αυτό το άλμπουμ κλείνει με το “The Way Home” του συνιδρυτή και κιθαρίστα των Black Crowes, Rich Robinson. Έχοντας ως εκφραστικό του μέσο την κιθάρα, με τη βοήθεια της gospel χορωδίας “The Settles Connection”, δημιουργεί μουσική που αγκαλιάζει τα βάθη της ψυχής καθενός από εμάς. Πρόκειται για έναν μουσικό επίλογο, ίσως το soundtrack που συνοδεύει το κλείσιμο ενός κύκλου. Το σημείο που καταλαβαίνουμε ότι κάτι όμορφο ή ακόμη και κάτι άσχημο έφτασε στο τέλος του, με την όλη ανακούφιση να κρύβεται στον τίτλο της gospel μελωδίας που ακούγεται στο κομμάτι· that’s alright.

Ανδριάνα Κουλιέρη – ραδιοφωνική παραγωγός στον UP FM, τον σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών | http://upfm.upatras.gr/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon