The Kills - Ash & Ice

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο πέμπτος δίσκος των The Kills κυκλοφόρησε και έχει τίτλο ''Ash & Ice''. Η αλήθεια είναι ότι άργησαν λίγο να ετοιμάσουν τον δίσκο, μιας και το προηγούμενο album με τίτλο ''Blood Pressures'' είχε κυκλοφορήσει το 2011 και οι Kills δεν μας είχαν συνηθίσει σε τέτοιες μακροχρόνιες απουσίες. Από την άλλη και τα δύο μέλη τους ασχολήθηκαν με διάφορα πράγματα αυτά τα χρόνια. Η Alison Mosshart το 2015 κυκλοφόρησε δίσκο με το project των Dead Weather, μπάντα όπου μεταξύ άλλων συμμετέχει και ο πολύς Jack White. Από την άλλη ο Jamie Hince πραγματοποίησε το όνειρο κάθε rock 'n' roll μουσικού. Το 2011 παντρεύτηκε την Kate Moss και αυτό από μόνο του ήταν ένας πολύ σοβαρός λόγος να βάλει τη μουσική του σε δεύτερη μοίρα και την Kate σε πρώτη. Κάπως έτσι εξηγείται η πενταετής απουσία των Kills από τα πράγματα. Πλέον όμως ο δίσκος κυκλοφόρησε και μάλιστα βρίσκει το συγκρότημα σε ιδιαίτερη φόρμα. Τα πάντα βρίσκονται στη θέση και οι Kills εξακολουθούν να παίζουν το βρώμικο, groovy και sexy rock 'n' roll τους. Έστω και αν αυτό πλέον είναι λιγότερο ακατέργαστο και με πιο προσεγμένη παραγωγή, πράγματα που όμως είχαν διαφανεί και από το ''Blood Pressures''.

Το ''Doig It To Death'' έχει τον χαρακτηριστικό ήχο των Kills. Ένα σύγχρονο αστικό blues με την Mosshart να δίνει μία από τις χαρακτηριστικότερες φωνητικές παραστάσεις της. Στο ίδιο κλίμα, αλλά λίγο πιο βρώμικο, το ''Heart Of A Dog''. Στα ''Hard Habit To Break'' και ''Bitter Fruit'' κυριαρχεί η groovy πλευρά του συγκροτήματος και είναι κομμάτια που σίγουρα θα συμπεριλαμβάνονται στη live setlist του συγκροτήματος. Οι Kills όμως δεν είναι μόνο πειραγμένες κιθάρες και sexy ρυθμοί. Έχουν και πιο χαμηλότονα κομμάτια, όπου η νυχτερινή διάθεση και το πιάνο βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Στο ''Ash & Ice'' αυτά βρίσκονται στο δεύτερο μισό του δίσκου. Ξεχωρίζουν το ''That Love'' και το κατανυκτικό ''Echo Home''. Το ''Ice & Age'' είναι ένας αξιόλογος δίσκος που έρχεται να προστεθεί στην δισκογραφία των Kills. Μπορεί πλέον τα χρόνια να έχουν περάσει και να μην είναι το συγκρότημα που απειλεί να κλέψει λίγη από τη δόξα των White Stripes, αλλά δείχνουν ότι ακόμα μπορούν να σκαρώσουν όμορφα τραγούδια και να κυκλοφορήσουν  δίσκους που ακούγονται ενδιαφέροντες από την αρχή μέχρι το τέλος.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon