Σεμινάριο υποκριτικής με τον ηθοποιό Δημήτρη Φραγκιόγλου στο θέατρο act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act παρουσιάζει ένα μοναδικό σεμινάριο υποκριτικής με τον αγαπημένο κωμικό ηθοποιό Δημήτρη Φραγκιόγλου με τίτλο:

«Πρόκειται περί Κωμωδίας»

Μια διασκεδαστική εξερεύνηση κωμικών σκηνών, σύγχρονων αλλά και κλασσικών, από το ελληνικό και το παγκόσμιο ρεπερτόριο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να δοκιμαστούν στην κωμωδία και θέλουν να μάθουν τους κώδικες και τις τεχνικές της.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

Διδάσκεται η κωμωδία; “Όχι, δεν διδάσκεται!”, απαντούν κάποιοι αφοριστικά και συνήθως δεν σηκώνουν κουβέντα. Και αρχίζουν να αραδιάζουν μια σειρά από επιχειρήματα. Τελευταίο όπλο στην φαρέτρα των επιχειρημάτων τους μια σειρά από ονόματα μεγάλων ηθοποιών που ο φόβος της αποτυχίας δεν τους επέτρεψε να αναμετρηθούν ποτέ με την κωμωδία. Στο σημείο αυτό οι αμφιβάλλοντες, λόγω έλλειψης αντίστοιχου πειστικού επιχειρήματος υποχωρούν και η συζήτηση συνήθως κλείνει - έχουν δεν έχουν πεισθεί.

Δυόμισι χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει από την «επίσημη γέννηση» της κωμωδίας. Την άνοιξη του 486 π.Χ. η κωμωδία συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στα μεγάλα Διονυσία και έγινε μαζί με την τραγωδία, ένα από τα δυο αρχετυπικά σύμβολα της τέχνης του θεάτρου.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η κωμωδία εξελίσσεται διαρκώς και απέκτησε νέες μορφές, όμως τα βασικά χαρακτηριστικά της δεν άλλαξαν παραμένουν ίδια. Η κωμωδία εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει τον τρόπο σκέψης και τα αισθήματα που σχετίζονται με τις πτυχές της ζωής μας, αφού αντλούσε και αντλεί τα θέματα της από την καθημερινή ζωή και την κοινωνική πραγματικότητα.

Η κωμωδία “μιμείται τα συνηθισμένα λάθη της ζωής μας”, κι είναι από τη φύση της ανατρεπτική, αναρχική, επαναστατική. Στην επικράτεια της δεν θα συναντήσουμε υποδειγματικούς ανθρώπους – χαρακτήρες. Η κωμωδία μπορεί να επιτρέπει διάφορες υπερβολές, αλλά όσο τρελή κι αν είναι ακολουθεί κανόνες και απαιτεί ακρίβεια. Όσοι έχουν παίξει κωμωδία και την κατέχουν θα σας βεβαιώσουν πως πρόκειται για ένα είδος απαιτητικό που ακροβατεί ανάμεσα στο ένστικτο και την τεχνική.

Στο «Πρόκειται περί Κωμωδίας» θα ξεκλειδώσουμε τα νοήματα και τους κώδικες κάθε σκηνής με βασικό στόχο να αναδείξουμε το αστείο και να αποσπάσουμε το γέλιο. Αντλώντας από την προσωπική μας αλήθεια θα αναμετρηθούμε με ένα είδος από τη φύση του ατίθασο, που αντιστέκεται σε κάθε είδους θεωρητικολογίες.

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

- Πως προκαλείται το γέλιο
- Μηχανισμοί του γέλιου
- Κωμικές καταστάσεις και συμβάντα
- Αστείο: πως πηγάζει (αναμενόμενο και μη)
- Κωμικός Χαρακτήρας – πως διαμορφώνεται και πως οικοδομείται
- Κωμικά στοιχεία στην ερμηνεία
- Κωμική Φυσιογνωμία
- Κωμικές Κινήσεις / Χειρονομίες
- Κωμικές Λέξεις και Ευφυολογήματα
- Κωμικά Τεχνάσματα (Επανάληψη, Αντιστροφή Καταστάσεων, Σύμπτωση, Παρεξήγηση, Υπερβολή, Γκαγκ)
- Ακρίβεια (κωμικό timing)
- Απεύθυνση και Αμεσότητα

 

Διάρκεια Σεμιναρίου: 15 ώρες
Ημερομηνίες: Κυριακή 9, Δευτέρα 10, Τρίτη 11 Οκτωβρίου
Ώρες: 17.00-22.00
Κόστος συμμετοχής: 80€
Πληροφορίες-κράτηση θέσεων: 2610272037 & 6936122263

Θα δοθούν διπλώματα παρακολούθησης.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon