Beach Fossils - Somersault

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Beach Fossils επιστρέφουν με την τρίτη τους ολοκληρωμένη δουλειά και αρκετά πράγματα άλλαξαν στον μικρόκοσμό τους από το 2013 που είχαν κυκλοφορήσει το ''Clash The Truth''. Το πλέον βασικό είναι η αλλαγή δισκογραφικής στέγης. Οι Beach Fossils ήταν από τα ονόματα που είχαν συνδέσει το όνομά τους με την Νεοϋορκέζικη Captured Tracks. Η σχέση αυτή τελείωσε και ο νέος δίσκος κυκλοφορεί από την δική τους Bayonet Records. Σημαντικές είναι οι αλλαγές και στον ήχο του συγκροτήματος. Τα μονότονα κιθαριστικά θέματα περιορίζονται προς χάρην της δημιουργίας ενός πιο πλουραλιστικού και πολυσυλλεκτικού ήχου. Φυσικά και το shoegaze και οι dream pop εξακολουθούν να είναι οι βασικές επιρροές των Beach Fossils, αλλά το συγκρότημα δεν βασίζεται να επαναλαμβάνει, έστω και με πολύ στυλ, δοκιμασμένες συνταγές, αλλά θέλει να διευρύνει τα όριά του. Να δημιουργήσει κάτι ουσιαστικά δικό του. Υπό αυτήν την έννοια το ''Somersault'' είναι ο δίσκος που σηματοδοτεί την καλλιτεχνική ωρίμανση των Beach Fossils. Είναι ένας δίσκος κιθαριστικής pop, που βρίσκεται πιο κοντά στους Real Estate, παρά σε κάποιον που θέλει να κάνει μία συρραφή του ήχου των My Bloody Valentine και των Slowdive.

Το εναρκτήριο ''This Year'' είναι μία ωδή στην κλασσική indie pop και με τις ευγενικές και νοσταλγικές μελωδικές γραμμές του, μας προετοιμάζει για τη συνέχεια. Στο ''Tangerine'' έχουν μία εκλεκτή καλεσμένη, που δεν είναι άλλη από τη Rachel Goswell των Slowdive. Η αιθέρια φωνή της δένει άψογα με τη μουσική των Beach Fossils και το κομμάτι αποτελεί ακόμα ένα εν δυνάμει επιτυχημένο single. Τα πλήκτρα και τα πνευστά δίνουν έναν ελαφρύ jazzy χαρακτήρα στο ''Saint Ivy'', κάτι που σε καμία περίπτωση δεν το περιμέναμε από αυτούς. Όπως επίσης δεν περιμέναμε τη συμμετοχή του rapper Cities Aviv στο ''Rise''. Και στα δύο κομμάτια, πάντως, οι Beach Fossils δικαιώνονται και καταφέρνουν να εμπλουτίσουν τον ήχο τους και με άλλα στοιχεία. Από εκεί και πέρα θα βρούμε σπουδαία pop τραγούδια, όπως το ονειρικό ''Sugar'', το αλλά Sarah Records ''May 1st'' και το πιο νευρώδες ''Down The Line''. Το πεντάλεπτο ''Be Nothing'' κλιμακώνεται από την αρχική του pop εκδοχή σε ένα λυτρωτικό κιθαριστικό φινάλε. Οι Beach Fossils με το ''Somersault'' μας δείχνουν ότι δεν είναι προσκολλημένοι σε στερεότυπα και μπορούν να κινηθούν σε πολύ ευρύτερα πεδία. Σίγουρα θα ακούσουμε ενδιαφέροντα πράγματα από αυτούς και στο μέλλον.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon