The Drums - Abysmal Thoughts

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι The Drums μας συστήθηκαν το όχι και τόσο μακρινό, 2009 με το πολλά υποσχόμενο E.P. ''Summertime'', για να ακολουθήσει ένα χρόνο το ομώνυμο ντεμπούτο album τους, που τους τοποθέτησε στις μεγαλύτερες ελπίδες της κιθαριστικής pop. Ακολούθησαν δύο ακόμα δίσκοι, αποχωρήσεις μελών και γενικά η κατάσταση στο στρατόπεδο του συγκροτήματος ήταν εν γένει προβληματική. Ο τελευταίος τους δίσκος, το ''Encyclopedia'' του 2014 απλά κατέγραφε αυτή τη κατάσταση και δεν άφηνε μέσα από την μετριότητά του πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον. Εμείς μάλιστα είχαμε προβλέψει, κατά την παρουσίαση του δίσκου, ότι η διάλυση φαντάζει ως η καλύτερη προοπτική για τους Drums. Ο Jonathan Pierce, όμως μας διέψευσε πανηγυρικά. Αφού συμμάζεψε τα κομμάτια του εαυτού του και του συγκροτήματός του, οργάνωσε την δισκογραφική επιστροφή του, που είναι τουλάχιστον επιτυχημένη. Αυτό το συμμάζεμα διήρκεσε μία τριετία και πλέον έχουμε στα χέρια μας το ''Abysmal Thoughts''. Έναν δίσκο σαφέστατα ανώτερο του προκατόχου του και να πλησιάζει τις πρώτες και θριαμβευτικές μέρες του συγκροτήματος. Οι Drums σκάρωσαν μία χούφτα από γλυκόπικρα indie pop κομμάτια, τα πασπάλισαν με μία υποτυπώδη groovy διάθεση και μας τα σέρβιραν στο πιάτο. Με σταθερές τις αναφορές τους κυρίως στην βρετανική ανεξάρτητη σκηνή των '80ς (Smiths, Cure, New Order κτλ) δημιούργησαν ένα σύνολο κομματιών με κατά κύριο λόγο θλιμμένους στίχους, αλλά η σχετικά χαρούμενη μουσική που τους συνοδεύει να κάνει αυτή τη θλίψη πιο υποφερτή. Εξάλλου αυτό δεν ήταν και το μυστικό της επιτυχίας των Smiths;

Το εναρκτήριο ''Mirror'' δείχνει ένα συγκρότημα που έχει βρει την φόρμα του και με αυτοπεποίθηση κοιτάζει το μέλλον. Ένα συγκρότημα που δηλώνει ξανά παρόν, όταν όλοι είχαν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους προς αυτούς. Το πρώτο single ''Blood Under My Belt'' είναι ένα ευδαιμονικό pop κομμάτι, ικανό να ξεσηκώσει τους απανταχού fans του είδους, ενώ το ''I ''ll Fight For Your Life'' συγκινεί με τους στίχους απόλυτης αφοσίωσης που περιέχει. Το ''Heart Basel'' στέκεται επάξια δίπλα στις καλύτερες στιγμές του πρώτου δίσκου και το ''Rich Kids'' αποτίει φόρο τιμής στην κιθαριστική pop των '80ς. Τα ''Head Of The Horse'' και ''If All We Share (Means Nothing)'' είναι τα απαραίτητα χαμηλότονα τραγούδια του δίσκου, για να επανέλθουν με το ''Under The Ice'' στο γνώριμο groovy ύφος τους. Στο ''Are U Fucked'' ζήλεψαν λίγη από τη δόξα των νέων Beach Fossils, ενώ στο ''Your Tenderness'' φλερτάρουν με τις πρώιμες μέρες του electro. Τελευταίο έχει τοποθετηθεί το ομώνυμο κομμάτι που μας θυμίζει μία διασταύρωση του John Maus με τους Beach Boys. Το ''Abysmal Thoughts'' είναι μία καλοδεχούμενη επιστροφή για τους Drums και ένας δίσκος που με την ανάλαφρη μουσική του διάθεση μπορεί να μας συνοδεύσει στα ανέμελα καλοκαιρινά μας απογεύματα. Οι στίχοι τους είπαμε ότι είναι άλλη ιστορία. Δεν θα είναι ένας δίσκος που θα τον συναντήσουμε στις ανασκοπήσεις με τα καλύτερα της χρονιάς, αλλά για αρκετούς θα είναι από αυτούς που άκουσαν τις περισσότερες φορές ευχάριστα μέσα στη χρονιά. Και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon