Youth Valley - Lullabies For Adults

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Youth Valley ανήκουν στην κατηγορία των σύγχρονων συγκροτημάτων που λατρεύουν την ανεξάρτητη κιθαριστική μουσική των τέλων '80ς - αρχές '90ς και ειδικότερα ιδιώματα σαν το shoegaze, το indie rock και την dream pop. Μία κατηγορία που περιλαμβάνει μπάντες σαν τους Diiv, τους Beach Fossils, τους Bdrmm, τους Cloud Nothings κτλ. Μπάντες που έχουν περάσει ατελείωτες ώρες στο να ακούν Slowdive, Cocteau Twins, My Bloody Valentine, Field Mice,  Ride και τα υπόλοιπα ιερά τέρατα της εποχής και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δικές τους ηχογραφήσεις. Το ντεμπούτο των Youth Valley, με τίτλο ''Lullabies For Adults'' είναι ακριβώς ένα τέτοιο album. Ένας δίσκος με ξεκάθαρες αναφορές αλλά και την προσωπική σφραγίδα των ίδιων των δημιουργών του. Ένας δίσκος που θα ικανοποιήσει απόλυτα τους fans της συγκεκριμένης σκηνής, τοποθετώντας τους Youth Valley στις σημαντικές μονάδες του είδους. Ένας δίσκος όπου τα κιθαριστικά ξεσπάσματα λειτουργούν λυτρωτικά και οι στίχοι αναπωλούν την εποχή της νεανικής αθωότητας, αμγιβάλουν για το μέλλον και θρηνούν για πράγματα που λόγω συνθηκών δεν υλοποιήθηκαν.

Οι σπινταρισμένες κιθάρες του εναρκτήριου ''Jean Moreas'' θυμίζουν αρκετά Diiv, ενώ το ''Hurricane'' είναι ένα καταπληκτικό single κιθαριστικής ευφορίας. Στο ''I Don't Want To Go With You, Veronica'' ωρίσκουν την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στις shoegaze παραμορφώσεις και στη χαρμολύπη της indie pop και στο ''Godheads'' ακούγονται σαν μία popst punk εκδοχή των Ride.  Τα ''February' και ''End Credits'' έχουν τη μελαγχολία που χαρακτήριζε τις περισσότερες κυκλοφορίες της Sarah Records και στο ''Promising Young Man'' περιγράφουν το πως ένας νέος που νιώθει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα, προσγειώνεται στην πεζή πραγματικότητα καθώς μεγαλώνει και βλεπει τα όνειρά του να συντρίβονται. Οι αργόσυρτες κιθάρες του ''Pegasus'' είναι δείγμα υποδειγματικού shoegaze και ως bonus track συναντάμε το ''Father Forgets'' να περιγράφει τη δύσκολη σχέση μεταξύ πατέρα και γιου. Οι Youth Valley δεν παρουσιάζουν κάτι ηχητικά προτότυπο αλλά κάτι ηχητικά όμορφο. Οι συνθέσεις τους βρίθουν συναισθημάτων και η παραγωγή τα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο. Ένας δίσκος-πρόταση για όσους έχουν αγαπήσει την πραγματικά εναλλακτική κιθαριστική μουσική. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon