Bdrmm - I Don't Know

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο δεύτερος δίσκος των Βρετανών Bdrmm τιτλοφορείται ''I Don't Know'' και παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις από το προ τριετίας ντεμπούτο τους. Το ''Bedroom'' ήταν ένας ξεκάθαρα shoegaze δίσκος, εμνευσμένος από μπάντες σαν τους Ride και τους My Bloody Valentine και τις κιθάρες νε έχουν τον απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο. Αντίθετα στο ''I Don't Know'' τα πλήκτρα έχουν εξίσου σημαντικό ρόλο με τις κιθάρες και το shoegaze τους ακολουθεί μία πιο dreamy κατεύθυνση. Για αυτήν την αλλαγή μας είχαν προειδεάσει με τα singles που είχαν κυκλοφορήσει μετά το ντεμπούτο τους και ο ήχος ήταν έντονα ηλεκτρονικός. Έτσι το ''I Don't Know'' ψάχνει την ισορροπία ανάμεσα στις κιθαριστικές παραφορφώσεις του ''Bedroom'' και τις ηλεκτρονικές αναζητήσεις των singles που ακολούθησαν αυτού. Πλέον οι αιθέριες ατμόσφαιρες παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο με τις κιθαριστικές εντάσεις στον κόσμο των Bdrmm.

Με το καλημέρα η μπάντα θέλει να μας δείξει ότι το καινούργιο πόνημά της είναι κάτι διαφορετικό. Έτσι τοποθετεί το ''Alps'' ως πρώτο κομμάτι και αυτό είναι η πιο ηλεκτρονική στιγμή του album. Ένα κομμάτι ατμοσφαιρικών ηλεκτρονικών ηχοτοπίων που ακούγεται σαν ένα υποτιθέμενο remix των Orb σε New Order. Το ''Be Careful'' είναι μελαγχολικά εσωστρεφές και το ''It's Just A Bit Of Blood'' θυμίζει το ντεμπούτο τους με τις καταιγιστικές κιθάρες και την εκρηκτική rhythm section. Το ''We Fall Apart'' ισορροπεί μεταξύ shoegaze και dream pop και το ''Advertising One'' θυμίζει την ambient αισθητική των Slowdive στο ''Pygmalion''. Αν οι Ride έπαιζαν indietronica θα ακούγονταν όπως στo ''Hidden Cinema'', ενώ στο ''Pulling Stitches'' οι κιθάρες δοκιμάζουν τις δυνατότητες των πεταλιών τους και τα πλήκτρα χτίζουν την ατμόσφαιρα. Για το τέλος έχουν κρατήσει τη ταξιδιάρική pop του ''A Final Movement''. Το ''I Don't Know'' είναι ένας σύγχρονος δίσκος indie αισθητικής, ακόμα και αν στέκει ένα σκαλί παρακάτω από τον προκάτοχό του. Οι Bdrmm άλλαξαν αρκετά πράγματα στον ήχο τους και αυτό δείχνει ένα συγκρότημα που του αρέσει να πειραματίζεται και απεχθάνεται τη στασιμότητα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon