King Krule - Space Heavy

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο King Krule, κατά κόσμον Anrchy Marshall, είναι ένας Βρετανός καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν προσωπικό και κατά βάση ιδιοσυγκρασιακό ήχο. Έχει αναμίξει trip hop, rock, experimental, electronica, post punk ρυθμολογία, jazz, στήνοντας το δικό του προσωπικό χαρμάνι και παρόλο την πληθώρα των επιρροών του, το εκάστοτε τελικό αποτέλεσμα είναι σταθερά συνεκτικό και ο ήχος του πλήρως αναγνωρίσιμος. Ένας δημιουργός που αφουγράζεται τα πολυποίκιλα vibes που εκπέμπουν οι σύγχρονες μητροπόλεις και τα έχει ενσωματώσει αποτελεσματικά στον ήχο του. Σταθερά κινείται σε σκοτεινά ηχοτοπία, όντας και σε αυτό εναρμονιζμένος με τη ζοφερή πραγματικότητα της σύγχρονης ζωής, που δεν καλύπτεται από τη στημένη φαντασμαγορία των κυρίαρχων social media. Το φετινό ''Space Heavy'' είναι ακόμα πιο σκοτεινό και κλειστοφοβικό και βρίσκει τον King Krule με ενδοσκοπική διάθεση να μην διστάζει να βουτήξει στα έγκατα της ψυχής και των σκέψεών του για να το δημιουργήσει. Στον ηχητικό τομέα δίνει έμφαση στην χρήση φυσικών οργάνων και φλερτάρει έντονα με πειραματικές jazz ατμόσφαιρες..

Ο δίσκος ξεκινά με το ''Fimsier'', ένα κομμάτι όπου ο King Krule δεν διστάζει να μπει στα χωράφια του lo-fi rock των Pavement και να τα καταφέρει περίφημα. Στο ''Pink Shell'', με τα πνευστά ξυράφια, θυμίζει τους φοβερούς Magazine και το ''Seaforth'' είναι ένα όμορφο mid-tempo indie κομμάτι. Μία γαλήνια μελωδία ντύνει το ''That Is My Life, That Is Yours'', όπου ο King Krule τραγουδά σαν να είναι ο Damon Albarn της γενιάς του, έως τη στιγμή που μπαίνουν τα πνευστά για να προσδώσουν ένα πιο πειραματικό χαρακτήρα στο κομμάτι. Σκιαγραφεί το σκοτάδι στο ''Tortoise Of Independency'' και στο ''Empty Stomach Space Cadet'' φλερτάρει με Radiohead-ικούς πειραματισμούς. Στο ''Hamburgerphobia'' παραδίδει δωρεάν μαθήματα σε κάθε νεόκοπο αναβιωτή του post punk, στο πόσο σημαντικός είναι ο ρυθμός για να στηθεί ένα post punk single και στα ''From The Swamp'' και ''Space Heavy'' επιστρέφει σε alternative rock φόρμες. Η αιθέρια φωνή της Raveena δένει υπέροχα στο μινιμαλιστικό ''Seagirl'' και  στο ''Our Vacuum'' μία αφαιρετική μελωδία δίνει άπλετο χώρο στα φωνητικά του King Krule. Το instrumentel ''When Vanishing'' θα μπορούσε να βρίσκεται στο soundtrack ενός film noir. Ο King Krule αποχαιρετά το ''Space Heavy'' σε jazzy κλίμα με το ''Wensday Overcraft''. Το ''Space Heavy'' είναι ακόμα ένας δίσκος με ψυχή από τον King Krule, έστω και αν δεν είναι τόσο καινοτόμο όσο το τεράστιο ''The Ooz''.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon