Sundayman - Melodyssey

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Sundayman επιστρέφει με τον πέμπτο του προσωπικό δίσκο, που φέρει τον τίτλο ''Melodyssey''. Ένας δίσκος που τον βρίσκει να πειραματίζεται με τα αναλογικά synths και να βουτάει σε έναν ωκεανό ηλεκτρονικών ήχων. Η αλλιώς είναι η δική του μελωδική Οδύσσεια προς αναζήτηση της προσωπικής του Ιθάκης, για να αποδώσουμε σε ελεύθερη μετάφραση τον τίτλο του album. Το ''Melodyssey'' δεν είναι ένας χορευτικός ηλεκτρονικός δίσκος. Αντίθετα ο Sundayman, με εμφανείς επιρροές από τους πιονέρους της ηλεκτρονικής μουσικής των '70ς, επιχειρεί ένα προσωπικό ταξίδι και το μοιράζεται μαζί μας. Το κύριο συναίσθημα που εκπέμπει ο δίσκος είναι αυτό της γαλήνης. Ένα συναίσθημα που υπηρετούν τόσο τα ορχηστρικά, όσο και τα κομμάτια που περιέχουν φωνητικά. Στον τομέα των φωνητικών και των στίχων, πέρα από τον τακτικό του συνεργάτη Γιώργο Μανωλούδη, συμμετέχουν η Ιωάννα Μόρφη, ο Δημήτρης Αρώνης (Moa Bones), η Sacha Reznik και η Yoshiko Sofia Udagawa. Ο δίσκος έχει στιγμές που πλησιάζει την ambient λογική, ενώ δεν λείπουν οι pop στιγμές που παραπέμπουν στο καταπληκτικό ''Scene Missing''

Ο δίσκος ξεκινά με το αστρικό ταξίδι του ''Royal Purple'' και τα ιαπωνικά φωνητικά της Yoshiko Sofia Udagawa να συμβάλλουν σε αυτό, ενώ το ''Change'' με τα ambient synths στήνει τον δικό του μινμαλιστικό κόσμο. Στο ''Always'' συνδυάζει πετυχημένα την electronica με τη folk και τα ρετρό πλήκτρα αρκούν για να χτίσουν το παιχνιδιάρικο ''Breathe''. Το ''1974'' θα μπορούσε να είναι στο soundtrack κάποιας ταινίας του Γκοντάρ και το ''Hurricane'' είναι ένα υπέροχα κολλητικό single ηλεκτρονικής μουσικής, θυμίζοντάς μας αντίστοιχες στιγμές του Moby είκοσι και βάλε χρόνια πριν. Στα ''Follow'' και ''Elle'' επιστρέφει στις αιθέριες μελωδίες με τα φωνητικά να συνδράμουν σε αυτό και το ''Go'' είναι μία ηλεκτρονική εκδοχή στον ήχο των νεορομαντικών των '80ς. Για το τέλος έχει κρατήσει το πλέον διαφορετικό κομμάτι του album. Ονομάζεται ''Bird'' και αποτελεί μία σύγχρονη pop πρόταση που μπορεί να ακουστεί παντού. Το ''Melodyssey'' είναι ένας δίσκος που λειτουργεί καλύτερα όταν τον ακούς σαν σύνολο, παρά με αποσπασματικές ακροάσεις. Είναι ένα μουσικό ταξίδι που δημιούργησε ο Sundayman εξερευνώντας διάφορες πτυχές του ηλεκτρονικού ήχου. Ένας δίσκος πλούσιος σε συναισθήματα που απευθύνεται σε όποιον δηλώνει μουσικόφιλος.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon