The National - Laugh Track

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι The National, εντελώς ξαφνικά εξέπληξαν το κοινό τους και κυκλοφόρησαν δεύτερο album μέσα στο 2023. Λίγους μηνες μετά το ''First Two Pages Of Frankenstein'' και χωρίς να έχει διαρεύσει καμία πληροφορία η μπάντα κυκλοφορεί το ''Laugh Track''. Ένας δίσκος με αρκετές guest συμμετοχές και αυτός, αλλά πάνω απ΄όλα πιστός στον γνώριμο ήχο των National. Οι λυρικές μελωδίες τους αλλά και τα rock ξεσπάσματα βρίσκονται στην κατάλληλη δοσολογία που μας έχει συνηθίσει το συγκρότημα από την Αμερική. Ένα συγκρότημα που έχει καθορίσει όσο λίγα τον ανεξάρτητο ήχο για τον αιώνα που διανύουμε. Μεγάλο ατού της μπάντας είναι τα εκφραστικά φωνητικά του Matt Berninger, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και στο ''Laugh Track''. Το συγκρότημα δεν μας παρουσιάζει κάτι καινούργιο, απλά συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να κυκλοφορεί rock κομμάτια με  μία υφέρπουσα μελαγχολία, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο να προκαλούν μία ψυχική ευφορία μετά το πέρας της ακρόασης των album τους.

Το εναρκτήριο ''Alphabet City'' καθιστά σαφές αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν. Το ''Laugh Track'' θα είναι ένα album παρεμφερές ύφους με το ''First Two Pages Of Frankenstein'' και μάλιστα θα περιέχει συνθέσεις εξίσου υψηλού επιπέδου και όχι τα παραλειπόμενα του δίσκου που κυκλοφόρησαν στο πρώτο μισό του 2023. Στο ''Deep End (Paul's In Pices)'' αναδεικνύουν την πιο rock πλευρά τους, που σίγουρα θα υποστηρίξουν συναυλιακά, ενώ στο ''Weird Goodbyes'' συμμετέχει ο Bon Iver, φέρνοντας κάτι από τις δικές του ατμοσφαιρικές προσεγγίσεις στις πρωτόλειες συνθέσεις. Το ''Turn Off The House'' είναι μία τυπική πιανιστική μπαλάντα των National και το ''Dreaming'' είναι από τις πιο folk στιγμές τους. Η Phoebe Bridgers συμμετέχει στα δεύτερα φωνητικά του ομώνυμου κομματιά και δίνει μία αίσθηση αθωότητας απέναντι στα στιβαρά φωνητικά του Berninger και το ''Space Invador'' ξεκινά ως μπαλάντα για να κλιμακωθεί σιγά σιγά η ένταση και να καταλήξει σε ένα καταιγιστικό οργανικό φινάλε. Τα ''Hornets'' και ''Coat On A Hook'' στηρίζονται σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα και τα ''Tour Manager'' και ''Crumble'' είναι τυιπικά National-ικής χαρμολύπης. Για το τέλος έχουν κρατήσει το πλέον ιδιαίτερο κομμάτι τους. Τα σχεδόν οχτώ λεπτά του ''Smoke Detector'' είναι ένα rock τζαμάρισμα έξω από τις φόρμες που μας έχουν συνηθίσει, ακόμα και τα φωνητικά του Berninger είναι πιο κοφτά και αιχμηρά. δίνοντας μία αίσθηση πειραματισμού. Οι National κυκλοφορούν δεύτερο καλό δίσκο μέσα στο 2023, παραμένοντας πιστοί στον ήχο που έχουν διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon