Teenage Fanclub - Nothing Lasts Forever

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Teenage Fanclub αισίως διανύουν την τέταρτη δεκαετία της μουσικής τους πορείας και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Το πέρασμα του χρόνου έζχει μαλακώσει τον ήχο τους, αλλά εξακολουθούν να έχουν τις κολλητικές μελωδίες στο τσεπάκι τους. Αυτό αποτυπώνεται και στο καινούργιο δισκογραφικό τους βήμα, που ονομάζεται ''Nothing Lasts Forever''. Οι Teenage Fanclub μας συστήθηκαν στα '90ς ως μία από τις συναρπαστικότερες μπάντες του roster της Creation. Μία μπάντα που λάτρευε εξίσου τα κιθαριστικά ξεσπάσμα, την power pop αμεσότητα και τα pop συγκροτήματα των '60ς. Μας παρέδωσαν μία σειρά από καταπληκτικούς δίσκους, που σημάδεψαν ανεξήτιλα την ανεξάρτητη σκηνή της εποχής. Από το 2000 και μετά τα κιθαριστικά ξεσπάσματα κοσμούσαν όλο και λιγότερο τα κομμάτια τους και εδώ και αρκετά χρόνια η μπάντα κινείται στο χώρο της μελωδικής κιθαριστικής pop, με τις επιρροές από τα '60s να είναι πανταχού παρούσες. Αυτό συμβαίνει και στο φετινό album, που είναι η φυσική συνέχεια του ''Endless Arcade'' του 2021.

Οι ζωηρές κιθάρες του ''Foreign Land'' παραπέμπουν στις ένδοξες μέρες της indie pop, ενώ το ''Tired Of Being Alone'' είναι ένα εξαιρετικό δείγμα radio frienly pop. Οι Teenage Fanclub έχουν και όμορφες ρομαντικές μπαλάντες, σαν τα ''I Left A Light On'' και ''I Will Love You'', όπου το πιάνο έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ τα ''See The Light'' και ''It's Alright'' μας ταξιδεύουν στα χρόνια της pop αθωότητας. Στο ''Self-Sedation'' αποτίουν φόρο τιμής στους Beatles και το ''Middle Of My Mind'' είναι από τις πιο γλυκόπικρες στιγμές του καταλόγου τους. Το ''Back To The Light'' θα μπορούσε να βρίσκεται στο πολύ καλο ''Songs From Northern Britain'' και το ''Falling Into The Sun'' είναι ένα τυπικό δείγμα ανεβαστικής power pop. Το ''Nothing Lasts Forever'' είναι ένας δίσκος που βασίζεται στις ευγενικές μελωδίες και στην αγάπη του συγκροτήματος για την κλασσική κιθαριστική pop. Σίγουρα λιγότερο συναρπαστικοί από τα πρώτα τους χρόνια, αλλά πάντοτε με ενδιαφέροντα τραγούδια να καταθέσουν. Και αυτό είναι κάτι που δεν καταφέρνουν πλέον πολλές μπάντες της γενιάς τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon