Speedy Ortiz - Rabbit Rabbit

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Αμερικανοί Speedy Ortiz επιστρέφουν με το τέταρτο album τους και κάνουν αυτό που μας έχουν συνηθίσει. Αποθεώνουν το εναλλακτικό rock των '90ς, με τις κιθάρες να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Οι Speedy Ortiz έχουν ξεκάθαρες αναφορές σε μπάντες όπως οι Breeders και οι Sleater - Kinney, αλλά και στον απρόβλεπτο κιθαριστικό ήχο των Pavement. Τους αρέσει να αγνούν τους κανόνες και να ανοίγουν το δικό τους δρόμο. Ηγετική φιγούρα της μπάντας είναι η τραγουδίστρια Sadie Dupuis, τόσο με την γεμάτη αυτοπεποίθηση ερμηνεία της, όσο και με την ιδιαίτερη στιχουργική γραφή. Άλλοτε σουρεαλιστική, άλλοτε ειρωνική, η Dupuis έχει έναν δίκο της τρόπο να εκφράζεται, χωρίς να αποφεύγει ούτε την έκθεση των προσωπικών της συναισθημάτων. Ο δίσκος ονομάζεται ''Rabbit Rabbit'' και βρίσκει τη μπάντα σε σπουδαία φόρμα. Μία μπάντα που ξεχυλίζει από νεανική ενέργεια και δημιουργική ορμή. Τα συνήθως τρίλεπτα κομμάτια τους, περιέχουν τις κατάλληλες κιθάρες που θα λατρέψει κάθε fan του εναλλακτικού κιθαριστικού ήχου.

Ο δίσκος ξεκινά με το ''Kim Cattrall'' να δανείζεται τον τίτλο του από το όνομα μίας εκ των πρωταγωνιστριών του ''Sex and the City'' και τη μπάντα να μας δείχνει ότι βρίσκονται σε φόρμα για άλλη μία φορά, για να ακολουθήσει το μπαράζ κιθαριστικής επίθεσης που ακούει στο όνομα ''You SO2''. Το ''Scabs'' είναι από τις πιο groovy στιγμές τους με τη rhythm section να αναλαμβάνει τα ηνία και στο ''Plus One'' βρίσκουν τη χρυσή τομή μεταξύ Sleater-Kinney και Weezer. Τα ''Cry Cry Cry'' και ''Ballad Of You & S'' θυμίζουν αρκετά τις πρώτες ηχογραφήσεις της Courtney Barnett, έχοντας μία περισσότερο pop προσέγγιση και το ''Kitty'' θα μπορούσε να κάνει σπουδαία καριέρα στα FM, την εποχή που μεσουρανούσε το κολλεγιακό ραδιόφωνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το ''Who's Afraid Of The Bath'' είναι ένα απόλυτα κολλητικό single και στο ''Ranch Vs. Ranch'' σκληραίνουν ελαφρώς τον ήχο τους. Από τις πιο παιχνιδιάρικες στιγμές τους είναι το ''Emergency & Me'', ενώ στα ''The Sunday'' και ''Brace Thee''  η Dupuis μας φαναιρώνει την πιο συναισθηματική πλευρά της.Ο δίσκος κλείνει με το alternative rock του ''Ghostrider''. Το ''Rabbit Rabbit'' είναι ένας up tempo δίσκος με ενθουσιώδη κιθαριστικά riffs και τη στιβαρή ερμηνεία της Sadie Dupuis. Ο χρόνος γυρνά πίσω στα '90ς, λόγω των ξεκάθαρων επιρροών από το εναλλακτικό rock της εποχής και αυτό τελικά μόνο υπέρ τους είναι.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon