Wild Nothing - Hold

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Wild Nothing με το σπαθί τους έχουν καταφέρει να θεωρούνται από τα σημαντικότερα pop συγκροτήματα της εποχής μας. Ουσιαστικά είναι το προσωπικό σχήμα του Jack Tatum, ενός χαρισματικού συνθέτη, που με χαρακτηριστική ευκολία μπορεί να στήσει ευφάνταστους και ταυτόχρονα πιασάρικούς pop ύμνους. Οι αναφορές του βρίσκονται ξεκάθαρα στα '80ς, τις οποίες τις μεταφέρει με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο στο σήμερα.Η dream pop, οι παρυφές του shoegaze, αλλά και η εμπορική pop των '80ς, που μάλιστα είναι πολύ περισσότερο εμφανής στο φετινό δίσκο με τίτλο ''Hold'', συνυπάρχουν αρμονικά στον κόσμο των Wild Nothing. Το μεγάλο ατού των Wild Nothing είναι ότι, ενώ οι αναφορές τους είναι πανταχού παρούσες, ο Jack Tatum καταφέρνει συνεχώς να δημιουργεί τραγούδια που πατάνε δυναμικά στο παρόν. Η μουσική τους απευθύνεται σε ευρύ κοινό και πραγματικά τους αξίζει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία από αυτήν που έχουν σημειώσει.

Το ''Hold'' χωρίζεται, ουσιαστικά σε δύο μέρη, που τα ενώνει ένα ορχηστρικό κομμάτι που φέρει τον τίτλο ''Presidio''. Στο πρώτο μέρος θα συναντήσουμε τα πιο up tempo κομμάτια τους, που εδώ φλερτάρουν με την εμπορική pop των '80ς και με συγκροτήματα σαν τους Duran Duran, τους A-ha, ακόμα και τους Wham. Στο δεύτερο μέρος ο ήχος γίνεται πιο εσωστρεφής και κινούνται σε dream pop μονοπάτια και έχουν παραπομπές στη σκηνή της C86. Τα τέσσερα πρώτα κομμάτια του album είναι φτιαγμένα για να ακουστούν παντού, είναι διασκεδαστικά και ταυτόχρονα βασίζονται σε στέρεες συνθετικές βάσεις. Ο δίσκος ξεκινά με το ''Headlights On'' να μας προϊδεάζει ότι ο Tatum εδώ έχει τα πιο εμπορικά κομμάτια που έχει κυκλοφορήσει. Το ''Basement El Dorado'' μας θυμίζει ότι κάποτε οι Duran Duran υπήρξαν το σημαντικότερο pop συγκρότημα και το ''The Bodybuilder'' είναι ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης pop. Το ''Suburban Solutions'' είναι ότι πιο mainstream έχουν κυκλοφορήσει, μοιάζει σαν οι New Order να διασκευάζουν Wham και προφανώς αν είχε κυκλοφορήσει στα '80ς θα είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή των charts. Το δεύτερο μέρος ξεκινά με την ανεβαστική indie pop του ''Dial Tone'', για να ακολουθήσει το ατμοσφαιρικό ''Histrion''.Το ''Prima'' έχει μία από τις πιο ιδιαίτερες μελωδίες που έχουν ηχογραφήσει και με το ''Alex'' μπαίνουν στα shoegaze χωράφια των Slowdive. Ο δίσκος κλείνει με την ανέμελη διάθεση του ''Pulling Down The Moon (Before You)''. Οι Wild Nothing κυκλοφόρησαν ακόμα έναν εξαιρετικό pop δίσκο. Ένας δίσκος που συνδυάζει την εμπορική δυναμική με αιθέριες και ευγενικές μελωδίες.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon