Prins Obi - New World Boi

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τον Prins Obi τον γνωρίσαμε ως τον frontman μίας από τις καλύτερες εγχώριες μπάντες. Των Baby Guru. Ένα σχήμα που άφησε ανεξίτηλα το σημάδι του στην εναλλακτική σκηνή, τόσο με τις κυκλοφορίες του, όσο και με τα καταιγιστικά και απρόβλεπτα live του. Το φετινό ''New World Boi'' είναι το πέμπτο album του Prins Obi και παρουσιάζει αρκετές διαφορές από τα προηγούμενα. Εδώ ο Prins Obi βλέπει τη μεγάλη εικόνα της pop μουσικής και θέλει να παρουσιάζει τις δικές του προτάσεις για διάφορες πτυχές της. Στους στίχους του, άλλοτε χρησιμοποιεί ελληνικά και άλλοτε αγγλικά και αυτό μοιάζει πλέον απολύτως φυσικό, μιας και ζούμε σε μία εποχή που τα σύνορα ανάμεσα στις γλώσσες καταργούνται στην πράξη από τους νέους, οι οποίοι με χαρακτηριστική άνεση χρησιμοποιούν και τις δύο γλώσσες. Τα πλήκτρα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του δίσκου και ο Prins Obi μουσικά δεν διστάζει να συμπεριλάβει στο ίδιο album και μαζικές και πειραματικές pop μελωδίες. Εν τέλει αυτή όμως ήταν η ουσία της μουσικής του Prins Obi, τόσο στα προσωπικά του album, όσο και σε αυτά των Baby Guru. 

Ο δίσκος ξεκινά με το ομώνυμο κομμάτι, όπου ψυχεδελικοί ήχοι συναντιούνται με τη funk ρυθμολογία, για να ακολουθήσει ή έκπληξη του ''The Slumber Machine'', όπου ο Prins Obi χρησιμοποιεί με επιτυχία hip hop στοιχεία. Το ''U.F.O. Από Άλλο Πλανήτη'' εντάσσεται στην ευρύτερη pop λογική που μας έχει συστήσει η εγχώρια σκηνή τα τελευταία χρόνια και το ''Sister Can't Help Falling Down'' είναι ταυτόχρονα εύθραυστο και συγκινητικό. Τα ''Deep Sleep'' και ''Ninja Asassin'' θυμίζουν αρκετά την ατμόσφαιρα του ''IV'' των Baby Guru, ενώ το ''Resurrection'' παραπέμπει στην dub λογική όπως την ενέταξαν οι Massive Attack στον ήχο τους. Το ''Yawing Caves Of Blue'' είναι ένα όμορφο δείγμα ψυχεδελικής pop, ενώ στο ''Alice (Don't You Call Me Back Home)'' μπαίνει σε jazz χωράφια. Η pop του Paul Anka επαναπροσδιορίζεται στο ''Oh Vera'' και ο δίσκος κλείνει με το spoken word του εξομολογητικού ''Αυτοψυχανάλυση''. Ο Prins Obi στο ''New World Boi'' ντύνει τις προσωπικές του σκέψεις και βιώματα με διαφορετικούς ήχους pop λογικής. Το ηχητικό του φάσμα είναι ευρύ και δείχνει έναν μουσικό που συνεχώς επαναπροσδιορίζει τον ήχο του. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon