Anohni and the Johnsons - My Back Was A Bridge For You To Cross

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η Anohni κυκλοφόρησε το καινούργιο album της και ηχητικά επιστρέφει στα πρώτα χρόνια που ηχογραφούσε ως Antony and The Johnsons και κυρίως στο πνεύμα του καλύτερου δίσκου τους, του εμβληματικού ''I 'm A Bird Now''. Με μία ομάδα καταπληκτικών μουσικών να την συνοδεύει και τον Jimmy Hogarth να εκτελεί υποδειγματικά τα καθήκοντα του παραγωγού, η Anohni αφήνει στην άκρη το ηλεκτρονικό ύφος του πολύ καλού ''Hopelessness'' και επιστρέφει με ενα album που περιέχει από soul μέχρι αναφορές σε Lou Reed κυρίως και Leonard Cohen λιγότερο. Ο δίσκος ονομάζεται ''My Back Was A Bridge For You To Cross'' και στο εξώφυλλο φέρει μία φωτογραφία της Martha P. Johnson, μαύρης τρανς ακτιβίστριας, ιστορικής φιγούρας του ΛΑΟΤΚΙ+ κινήματος, που η Anohni είχε γνωρίσει φευγαλέα στα φοιτητικά της χρόνια. Ο δίσκος όμως δεν είναι ένα album που απευθύνεται αποκλειστικά στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Είναι ένα album αναμνήσεων και των οικολογικών αναζητήσεων της Anohni, με το μήνυμά του να είναι επίκαιρο και καθολικό. Η κλιματική αλλαγή αφορά όλους και πρωταγωνιστεί στον δίσκο, έστω και σε μικρότερη δόση σε σχέση με το ''Hopelessness''.

Ο δίσκος ξεκινά εντυπωσιακά με την υπέροχη συναισθηματική soul του ''It Must Change'' να μοιάζει να έχει γραφεί για να γίνει κλασσική, για να ακολουθήσει το θυμωμένο και με έγχορδα-λεπίδες, ''Go Ahead''. Το ''Silver Of Ice'' ξεχειλίζει απόγνωση και άνετα θα μπορούσε να βρίσκεται στους πρώτους δίσκους του Antony, ενώ το ''Can't'' μας γλυκαίνει με το soulful feeling του. Στο ''Scapegoat'' μας πάει μία βόλτα στη νυχτερινή Νέα Υόρκη, έχοντας ως παρέα τις αναμνήσεις του Lou Reed και στο ''It's My Fault'' περιγράφει τη βία που δέχονται τα τρανς άτομα από μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Στο ''Rest'' περνάει με επιτυχία από το rock των '70ς και το ''There Wasn't Enough'' προσφέρει ένα αίσθημα γαλήνης. Το ''''Why Am I Alive Now?'' πατάει πάνω στο magnum opus του Marvin Gaye, ''What's Going On'' και αυτωμάτως αναδεικνύεται στο highlight του δίσκου, ένα κομμάτι που πολλοί θα ήθελαν να έχουν γράψει αλλα λίγοι τα καταφέρνουν, και ο δίσκος κλείνει με τη φωνή της Anohni να πρωταγωνιστεί στο πιανιστικό ''You Be Free''. Η Anohni είναι μία καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξεως. Μία από τις σημαντικότερες της εποχής μας, με διευρυμένες ανησυχίες που αποτυπώνονται στους δίσκους της. Αυτό έγινε και στο φετινό και εξαιρετικό ''My Back Is A Bridge For You To Cross''.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon