The Drums - Jonny

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι The Drums ξεκίνησαν ελπιδοφόρα τη πορεία τους, ηχογραφόντας δύο εξαιρετικά albums στην αρχή της. Και κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Αποχωρήσεις μελών, συνθετική στασιμότητα και οι δίσκοι τους πλέον ήταν κατώτεροι των προσδοκιών. Αυτό που τους έσωζε ήταν ότι σε κάθε album υπήρχαν κάποια εθιστικά singles, που τους γλίτωναν από την αδιαφορία. Αυτό συμβαίνει και στο φετινό ''Jonny''. Κάποιες φωτεινές στιγμές δίνουν λάμψη σε ένα μέτριο σύνολο. Η αλήθεια είναι ότι οι Dums, δεν είναι συγκρότημα τα τελευταία χρόνια, αφού ο μοναδικός που έχει απομείνει στη σύνθεσή τους είναι ο frontman Jonny Pierce. Ο Pierce, πλέον, εστιάζει στιχουργικά στις προσωπικές του αναμνήσεις και εμμονές, ενώ μουσικά κινείται μεταξύ indie pop και synth pop, χωρίς να λείπουν και κάποια πιο χαμηλότονα κομμάτια.

Ο δίσκος ξεκινά εντυπωσιακά με δύο κομμάτια αγνής και εθιστικής pop. Αρχικά το cathcy ''I Want It All'', για να ακολουθήσει το ανεβαστικό single ''Isolate'' να θυμίζει τις πρώτες και ξέφρενες ηχογραφήσεις τους. Ακόμα δύο σπουδαίες στιγμές συναντάμε προς το τέλος του δίσκου. Το mid temp ''The Flowers'' φέρει τις απαραίτητες Smiths-ικές αναθυμιάσεις και στο ''Teach My Body'' η απεγνωσμένη ερμηνεία του Pierce συναντά κολλητικές pop μελωδίες. Από εκεί και πέρα ξεχωρίζει η ανάλαφρη pop των ''Better'' και ''Palstic Envelope'', το ευθραυστο ''Protect Him Always''  και το suef synth του ''Obvious''. Το ''Jonny'' θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό Ε.Ρ. έξι κομματιών, ένας καλός δίσκος που περιέχει δέκα κομμάτια, αλλά κατέληξε ένα μέτριο album που περιέχει δεκαέξι κομμάτια. Ο Pierce ηχογράφησε και κυκλοφόρησε οποιαδήποτε ιδέα είχε, με συνέπεια ο δίσκος να πλατιάζει, να αποτελείται από αρκετά fillers και να έχει μειωμένο ενδιαφέρον για τον ακροατή.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon