A. Savage - Several Songs About Fire

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τον A. Savage τον γνωρίσαμε ως frontman των πολύ καλών Parquet Courts. Μία μπάντα που συνδυάζει την αμεσότητα του punk με το groove του rock 'n' roll και πάνω απ΄αυτά να αιωρείται το πνεύμα των Velvet Underground. Ο A. Savage θέλησε να δοκιμάσει τη δημιουργικότητά του και έξω από τα πλαίσια της μπάντας που μας συστήθηκε. Το ''Several Songs About Fire'' είναι η δεύτερη προσωπική του δουλειά και ο ήχος του είναι ταυτόχρονα και κοντά αλλά και μακριά από αυτόν των Parquet Courts. Η rock 'n' roll λογική είναι πανταχού παρούσα, αλλά εδώ οι ενορχηστρώσεις είναι πιο λιτές και ακουστικές. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε την πολύ καλή παραγωγή του John Parish, που έχει καταφέρει να αποτυπώσει με ακρίβεια το ηχητικό όραμα του A. Savage. Ηχογραφημένο στην Ευρώπη, κατά κάποιο τρόπο αποτελεί το αποχαιρετηστήριο γράμμα του στη Νέα Υόρκη, εκεί που έζησε τα προηγούμενα και πιο δημιουργικά του χρόνια. Η νεοϋορκέζικη rock παράδοση απλώνεται από άκρη σε άκρη του album, όπου ο Lou Reed κονταροκτυπιέται με τον Jonathan Richman για το ποιος είναι η βασική επιρροή του δίσκου.

Το album ξεκινά με το ακουστικό ''Hurtin' Or Healed'' να μας εισάγει στον προσωπικό κόσμο του A. Savage, για να ακολουθήσει το χιτάκι του δίσκου, το υπερgroovy rock 'n' roll του ''Elvis In The Army'', να σε κάνει να θέλεις να χορέψεις μέχρι τελικής πτώσης κάθε φορά που το ακούς. Στα ''Le grand Ballooon'' και ''My My My Dear'' μπλέκει το rock 'n' roll με τη folk, ενώ στο ''Mountain Time'' αρκεί μία ακουστική κιθάρα και η εκφραστική φωνή του A. Savage για να σε βάλει στη μελαγχολική πλευρά της τραγουδοποιίας του. Στο ''David's Dead'' αποτίει το δικό του φόρο τιμής στους Modern Lovers και στο ''Riding Cobbles'' ένα υποχθόνιο groove διαπερνά τη folk συνθετική ιδέα. Το γλυκόπικρο ''Thanksgiving Prayer'' θυμίζει τις προσωπικές δουλειές του Richman και στο ''My New Green Coat'' αναπολεί τα χρόνια στη Νέα Υόρκη. Ο δίσκος κλείνει με τη γλυκιά νοσταλγία του ''Out Of Focus'' να βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στους Velvet Underground και τους Kinks. Ο A. Savage με το ''Several Songs About Fire'' κυκλοφορεί έναν δίσκο με αναφορές σε μουσικές που τον έχουν σημαδέψει και στίχους απολύτως προσωπικών βιομάτων και αναμνήσεων. Ένας δίσκος βουτηγμένος στη χαρμολύπη αλλά με το πνεύμα του rock 'n' roll σταθερά παρόν.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon