Italia 90 - Living Human Treasure

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Italia 90 είναι μία από τις πολλά υποσχόμενες μπάντες της βρετανικής σκηνής και ηχητικά κινούνται στο χώρο του post punk. Όπως είναι προφανές το όνομά τους το πήραν από ένα από τα εμβληματικότερα mundial που έχουν γίνει, αυτό της Ιταλίας το 1990. Μία διργάνωση που πρόσφερε απλόχερα πολλές συγκινήσεις στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους και το ίδιο θέλει να προσφέρει και η μπάντα στους fans της κιθαριστικής μουσικής. Όλα τα μέλη τους γνωρίζονται από παιδιά και μεγάλωσαν στο Brighton της Αγγλίας. Με το σχηματισμό της μπάντας αποφάσισαν να μετακινηθούν στο Λονδίνο, μιας και εκεί θα ήταν ευκολότερο να πετυχουν τους στόχους που είχαν θέσει ως συγκρότημα. Και τα κατάφεραν,. Τα live, τους καθιέρωσαν ως ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα ονόματα της σκηνής, ενώ κυκλοφόρησαν κάποια singles και E.P.s, τα οποία συνέβαλαν στο χτίσιμο της φήμης τους. Το ντεμπούτο τους με τίτλο ''Living Human Treasure'' κυκλοφόρησε και σίγουρα δικαιώνει τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτό. Ένας δίσκος δυναμικού και σε σημεία σκοτεινού post punk, με επίκαιρους στίχους που δεν μασάνε τα λόγια τους και μία καλοδουλεμένη μπάντα να στήνει εντυπωσιακά κομμάτια.

Το εναρκτήριο ''Cut'' μας εισάγει στον σκοτεινό κόσμο των Italia 90, ενώ το ομώνυμο κομμάτι ισορροπεί ανάμεσα στην μετρονομική rhyhm section των Joy Division και στο απρόβλεπτο χάος των Fall. Στο ''Magdalene'' ο ρυθμός δανείζεται funk στοιχεία, θυμίζοντας Gang Of Four, ενώ το ''Competition'' είναι ένα οργισμένο punk κομμάτι που στηλιτεύει τον ανταγωνιστικό τρόπο στον εργασιακό τομέα και τις φαινομενικές ελευθερίες που προσφέρει μία ανεξέλεκτη αγορά, που πρώτα υπηρετεί τα συφμέροντα της υπερσυγκέντρωσης του πλούτου, αγνοώντας ταυτάχρονα τις ανάγκες ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Στο ''New Factory'' πατάνε το γκάζι δημιουργώντας ένα από τα πιο εκρηκτικά κομμάτια του δίσκου και στο ''Mumsnet Mambo'' το spoken word ντύνεται με έναν υποχόνια groovy ρυθμό. Ο Mark E. Smith θα σκάσει ένα σαρδόνιο χαμόγελο από ψηλά, ακούγοντας τα ''Golgotha'' και ''Does He Dream?'' ενώ το ''Funny Bones'' είναι το punk κομμάτι που σε παρασύρει να κουνηθείς στο ρυθμό του. Στο ''Tales From Beyond'' αποτυπώνεται η πιο pop πλευρά του punk τους, θυμίζοντας τους Shame και ο δίσκος κλείνει με το ''Harmony'' να αποτυπώνει μία συμπιεσμένη οργή που υπάρχει σε όλους τους κοινωνικούς τομείς. Οι Italia 90 ανήκουν στη σύγχρονη βρετανική σκηνή του post punk. Μία σκηνή με κοφτερά riffs και έντονες κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες, ιδωμένες μέσα από το πρίσμα της νεανικότητάς τους. Και αν η πρώτη σκηνή του post punk προέκυψε και ως συνέπεια του Θατσερισμού, έτσι και η σύγχρονη εκδοχή του προκύπτει ως ένα υψωμένο μασαίο δάχτυλο στους σημερινούς θιασιώτες των πολλιτικών της Σιδηράς Κυρίας. Το ''Living Human Treasure'' είναι ένας δίσκος με άποψη και παρουσιάζει ένα συγκρότημα που σίγουρα θα ασχοληθούμε μαζί του και στο μέλλον.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon