Idles - Tangk

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Idles κυκλοφορούν τον πέμπτο δίσκο τους και αυτό αποτελεί μία ευχάριστη είδηση για τους fans του punk / post punk. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη μπάντα του είδους, πολύ πιθανόν όχι, αλλά είναι η μπάντα με τα πιο καταιγιστικά live τα τελευταία χρόνια. Είναι η μπάντα που σε κάθε της εμφάνιση βάζει φωτιά στη σκηνή και απογειώνει τους θεατές. Ο νέος δίσκος ονομάζεται ''Tangk'' και είναι αρκετά διαφορετικός από ότι έχει κυκλοφορήσει έως τώρα η μπάντα από το Bristol. Στο ''Tangk'' η ενέργεια της μπάντας είναι περισσότερο από ποτέ εσωτερική και έχει μειωθεί το ''in your face'' στοιχείο που τους χαρακτήριζε. Έχουν δουλέψει πολύ τις ηχητικές λεπτομέρειες του δίσκου και σε αυτό αναμφίβολα σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Nigel Godrich, που ήταν συμπαραγωγός του δίσκου. Ο Godrich, από τότε που μας συστήθηκε ως σχεδόν μόνιμος συνεργάτης των Radiohead, έχει καθιερώσει τους δικούς του κανόνες στην παραγωγή δίσκων. Τα πάντα είναι δουλεμένα στην παραμικρή λεπτομέρεια και χρησιμοποιεί πολλές λούπες που δίνουν ένα διαφορετικό feeling στο πρωτόλειο υλικό του κάθε καλλιτέχνη που συνεργάζεται μαζί του. Έτσι και οι Idles εντάχθηκαν στη λογική του και κατά τη γνώμη μας, βγήκαν κερδισμένοι από αυτό. Εκεί που κινδύνευαν να εγκλωβιστούν σε ένα ύφος που οι ίδιοι δημιούργησαν, εδώ ακούγονται πιο πολυσυλλεκτικοί και διαφοροποιημένοι από τον τυπικό ήχο τους. Ακόμα και ο τραγουδιστής Joe Talbot, προσπαθεί να κινηθεί σε ερμηνείες που δεν μας είχε δείξει μέχρι τώρα ότι κατέχει, χωρίς να χάνει, βέβαια, το εκρηκτικό του performing του.

Από το εναρκτήριο ''Idea 01'' αντιλαμβανόμαστε ότι το ''Tangk'' είναι ένας διαφορετικός δίσκος από τους προηγούμενους των Idles. Πιανάκια και λούπες μεταμορφώνουν τους Idles σε κάτι κοντά σε TV On The Radio για το συγκεκριμένο κομμάτι. Το ''Gift Horse'' κυκλοφόρησε ως προπομπός του δίσκου και είναι το εκρηκτικό punk κομμάτι του δίσκου, που θα προκαλέσει ανελέητο headbanging στις επερχόμενες συναυλίες τους. Στο ''Pop pop pop'' οι μελωδίες γίνονται ράθυμες, ο Talbot σχεδόν ραπάρει και η ατμόσφαιρα θυμίζει Sleaford Mods. Στο post punk ''Roy'' η ένταση κλιμακώνεται με την πάροδο του χρόνου και στο ''A Gospel'' μας εκπλήσσουν που επέλεξαν να κυκλοφορήσουν μία πιανιστική μπαλάντα. Όταν μάθαμε ότι οι Idles θα συνεργαστούν με τους LCD Soundsystem σε ένα κομμάτι, νιώσαμε ανυπομονησία να το ακούσουμε. Το κομμάτι ονομάζεται ''Dancer'' και είναι ένα dance rock κομμάτι φταγμένο να χορευτεί στα indie dancefloors. Το ''Grace'' είναι ίσως το highlight του album, με σύγχρονο υποχθόνιο ρυθμό και τον Godrich να δίνει ρέστα στην παραγωγή. Το ''Hall & Oates'' περικλύει τόνους punk ενέργεις, ενώ τα ''Jungle'' και ''Gratitude'' αποπνέουν θυμό και οργή σαν γνήσια post punk κομμάτια. Για το τέλος έχουν κρατήσει το πιο σκοτεινό κομμάτι τους,που ακούει στο όνομα ''Monolith''. Οι Idles θέλησαν να εξερευνήσουν νέους ήχους με το ''Tangk''. Η επιλογή τους είναι να κοιτάξουν δημιουργικά μπροστά αλλά ταυτόχρονα να μην αποκοπούν από τις ρίζες τους. Και τα κατάφεραν περίφημα. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon