Grandaddy - Blu Wav

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Grandaddy στις αρχές του 21ου αιώνα θεωρήθηκαν ένα από τα πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα του εναλλακτικού rock. Είχαν, μάλιστα, και μία τεράστια επιτυχία το καταπληκτικό ''The Crystal Lake'', κομμάτι που ακούστηκε παντού και απογείωσε τις μετοχές της μπάντας. Οι δίσκοι τους ήταν σταθερά καλοί, αλλά η μπάντα δεν κατάφερε να σημειώσει την εμπορική επιτυχία που θα την εκτόξευε. Σε αυτό ρόλο έπαιξαν τα προσωπικά προβλήματα με καταχρήσεις του τραγουδιστή και βασικού συνθέτη, Jason Lytle, να αποτελούν τροχοπέδη στη πορεία της μπάντας. Κάπως έτσι και μετά από τέσσερις δίσκους η μπάντα κατέβασε ρολά πριν καν τελειώσει η πρώτη δεκαετία του αιώνα. Και εντελώς ξαφνικά το 2017 η μπάντα επιστρέφει με το πολύ καλό ''Last Place''. Το συναισθηματικό rock των Grandaddy, με τις αργόσυρτες μελωδίες, τα αναλογικά πλήκτρα και την γεμάτη ζεστασιά φωνή του Lytle, ήταν πάλι εδώ έστω και με λιγότερα κιθαριστικά ξεσπάσματα. Και φέτος κυκλοφόρησαν το δεύτερο album μετά την επανασύνδεσή τους. ''Blu Wav'' ο τίτλος του και έιναι σίγουρα η πιο χαμηλόφωνη δουλειά τους, με τις επιρροές από την folk πιο εμφανείς από ποτέ.

Το εναρκτήριο ομώνυμο κομμάτι λειτουργεί περισσότερο ως εισαγωγή στο album και το ''Cabin In My Head'' είναι βαθιά προσωπικό για τον Lytle με τα πλήκτρα να τονίζουν τον εξομολογητικό χαρακτήρα. Το ''Long As I 'm Not The One'' θυμίζει τις σπουδαίες στιγμές των Grandaddy με τις υπέροχες μελωδίες, απλά εδώ είναι παιγμένο σε μία ταχύτητα χαμηλότερα. Οι ακουστικές κιθάρες δίνουν στα ''You 're Going To Be Fine And I 'm Going To Hell'' και ''On A Train Or Bus'' μία απόχρωση alt country, σκιαγραφώντας με νοσταλγία την αμερικάνικη μουσική παράδοση και το ''Watercooler'' μας θυμίζει τους ηχητικούς συνοδοιπόρους Mercury Rev. Το αργόσυρτο ''Jukebox App'' εστιάζει στη συγκινισιακή πλευρά της τραγουδοποιίας τους και το ''Ducky, Boris And Dart'' παραπέμπει στις πιο φωτεινές στιγμές του Kevin Morby. Στο ''Nothing To Lose'' ο Lytle δεν διστάζει να εκθέσει τα συναισθήματά του και στο ''East Yosemite'' κυριαρχεί μία ονειρική διάθεση. Για το τέλος έχουν κρατήσει τα αφαιρετικά πλήκτρα του ''Blu Wav Buh Bye'' να μας οδηγούν σε ένα κατανυκτικό φινάλε. Οι Grandaddy επέστρεψαν με έναν δίσκο που ισορροπεί μεταξύ ηλεκτρικών και ακουστικών μελωδιών. Νοσταλγικός και ανθρώπινος ο Jason Lytle μοιράζεται βιώματα και σκέψεις. Μία μπάντα που κάθε δίσκος της έχει λόγο ύπαρξης, προσφέροντας απλόχερα συγκινήσεις.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon