Real Estate - Daniel

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο έκτος δίσκος των Real Estate είναι γεγονός και ονομάζεται ''Daniel''. Οι Real Estate με όλες τις προηγούμενες δουλειές τους μας έχουν αποδείξει ότι είναι άξιοι εκγραστές της αγνής, ανόθευτης και ρομαντικής indie pop. Οι ευγενικές μελωδίες κυριαρχούν στα κομψά κομμάτια που σκαρώνουν. Έχοντας αναφορές στους Byrds, στους Teenage Fanclub, τους Belle & Sebastian κτλ, οι Real Estate κατάφεραν να δημιουργήσουν μία δυνατή fanbase, αλλά και να γνωρίσουν την κριτική αποδοχή. Στο ''Daniel'' συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό που μας είχαν προϊδεάσει με τους δύο προηγούμενους δίσκους τους. Μία folk λογική κυριαρχεί στην πλειοψηφία των κομματιών, μειώνοντας παράλληλα τις indie προσεγγίσεις των πρώτων album τους. Το πέρασμα του χρόνου έχει οδηγήσει το συγκρότημα στην αναζήτηση πιο συμβατικών και κλασσικών μελωδιών. Κάτι που έχουν κάνει και πολλοί άλλοι καθώς μεγαλώνουν, ανάμεσά τους και οι Teenage Fanclub ή οι Coral.

Το εναρκτήριο ''Somebody New'' είναι ένα καθαρόαιμο και ευαίσθητο κομμάτι κιθαριστικής pop .και τα ''Haunted Love'' και ''Interior'' θα μπορούσαν να ανήκεουν στις πιο ακουστικές στιγμές του καταλόγου της Sarah Records. Το single ''Water Underground'' ξεχωρίζει με τη ζοηρή και catchy μελωδία του, ενώ το ''Flowers'' γοητεύει με τις γλυκόπικρες κιθάρες του. Τα παιχνιδιάρικα πλήκτρα κερδίζουν το ενδιαφέρον στο ''Freeze Brain'' και τα ''Say No More'' και ''Airdrop'' είναι κλασσικά indie pop κομμάτια. Το ''Victoria'' μας θυμίζει τη νευρώδη συνθετική γραφή των Kinks και οι κιθάρες στο ''Market Street'' έχουν κάτι από την αύρα των R.E.M. Για το τέλος έχουν κρατήσει το ταξιδιάρικο και νοσταλγικό ''You Are Here'' . Οι Real Estate μας έχουν αποδείξει πολλάκις ότι είναι ικανότατοι στο να στήνουν εθιστικούς δίσκους κιθαριστικής pop. Με όπλο τους μία ευαίσθητη και ρομαντική προσέγγιση στη μουσική τους. Το ίδιο κάνουν και στο φετινό ''Daniel'' με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon