MGMT – s/t [Columbia, 2013]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι Andrew VanWyngarden και Benjamin Goldwasser ενώθηκαν κάτω από το όνομα MGMT (που συνήθως προφέρεται Management) πριν από μια δεκατία για να γίνουν τα επόμενα χρόνια ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ντουέτα της ποπ σκηνής. Με έδρα το Μπρούκλιν οι MGMT ήταν από τους πρώτους που υιοθέτησαν τον νέο-ψυχεδελικό ήχο, συνδυάζοντας όμως παράλληλα και αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία. Η καταξίωση ήρθε σχετικά γρήγορα, από τον πρώτο κιόλας δίσκο (Oracular Spectacular / 2008), κάτι που οφείλεται κυρίως σε singles όπως το Kids, το Time to Pretend και το Electric Feel που ακούστηκαν σχεδόν παντού και προσέδωσαν στους MGMT μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Στην συνέχεια είχαμε το Congratulations του 2010 που έφερε πλέον στην επιφάνεια τις βασικές επιρροές και ρίζες της μπάντας, που έδειξε στην δεύτερη δουλειά της ότι δεν θεωρωρεί αυτοσκοπό την δημιουργία τραγουδιών χιτ.

Η ποπ ψυχεδέλεια των Flaming Lips, των Spacemen 3 αλλά και της αντίστοιχης εποχής των Beatles είναι στοιχεία που συνθέτουν το μείγμα των MGMT. Τα βήματα τους αργά και σταθερά, που υποδεικνύουν μια μπάντα που θέλει διαρκώς να εξελίσσει τον ήχο της, για να φτάσουμε φέτος στον ομώνυμο τρίτο δίσκο.

Η αρχή γίνεται με τις νοσταλγικές μελωδίες του Alien Days που αμέσως σε βάζει στο κλίμα του δίσκου και σε κάνει να καταλάβεις ότι θα ακούσεις κάτι ιδιαίτερο. Αλλού εγκεφαλικό όπως στο Mystery Disease, αλλού πλουραλιστικό όπως στο Your Life Is a Lie και αλλού χαοτικά ψυχεδελικό όπως στα I Love You Too, Death και An Orphan of Fortune, το ομώνυμο τρίτο άλμπουμ των MGMT είναι μια ωδή στον κόσμο της ψυχεδέλειας που θέλει να θέσει νέες βάσεις για την εξέλιξη αυτού του ήχου. Γενικά πολλοί έχουν ασπαστεί αυτό το είδος, το σίγουρο όμως είναι ότι οι MGMT δείχνουν πιο έτοιμοι από πολλούς να το υπερασπιστούν.

 

Από το Τέταρτο #93

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon