Mazzy Star - Seasons of Your Day [Rhymes of An Hour Records, 2013]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Η επιστροφή των Mazzy Star στην δισκογραφία μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα της χρονιάς και κάτι που αναμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ και λίγο καιρό, από όταν ακούσαμε περί τα μέσα Ιουλίου το California που ήταν και το πρώτο δείγμα μέσα από το νέο άλμπουμ. Η κιθάρα του David Roback συναντά μετά από πολύ καιρό την μαγευτική φωνή της  Hope Sandoval, που στο ενδιάμεσο ήταν πολύ δραστήρια με συμμετοχές σε δίσκους των Air, των Death In Vegas και των Massive Attack.Από το Among My Swan είχαμε να ακούσουμε τις υπέροχες φολκ ιστορίες των Mazzy Star που μας ταξίδευαν ακροβατώντας ανάμεσα από τον ρομαντισμό και την γλυκιά μελαγχολία.

Ο μόλις τέταρτος κατά σειρά δίσκος τους, έρχεται φέτος για να μας ξυπνήσει αυτά τα συναισθήματα και να συγκριθεί αναπόφευκτα με το εξαιρετικό τους παρελθόν. Η συντάγη και οι ηχητικές καταβολές δεν αλλάζουν εδώ και από τις πρώτες νότες του εναρκτήριου In The Kingdom, οι Mazzy Star μοιάζουν να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν το 1996. Η lo-fi ατμοσφαιρική φολκ, οι επιρροές από Velvet Underground, Bod Dylan και Galaxie 500 αποτελούν το μουσικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο η Sandoval ξεδιπλώνει την υπέροχη χροιά της, δίνοντας μια ονειρική διάσταση που κανένα άλλο φολκ γκρουπ δεν μπορεί να πετύχει. Ίσως σε σχέση με το παρελθόν λιγότερο ψυχεδελικό και περισσότερο καθαρό και απλοποιημένο(και με τάσεις από blues και country), το Seasons of Your Day εξακολουθεί να ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία.

Δύσκολα ξεχωρίζει κανείς κομμάτι σε αυτό το δίσκο, το υπέροχο California, το αιθέριο Does Someone Have Your Baby Now, το λαμπερό Lay Myself Down, όλα τα κομμάτια αυτού του δίσκου αποτελούν εξαιρετικά δείγματα του πως πρέπει να είναι η φολκ μουσική. Όχι οι Mazzy Star δεν πρόκεται να αλλάξουν πλέον την μουσική (αυτό το περιμένουμε από άλλους), αλλά ποιός μπορεί να γράψει ένα δίσκο σαν το Seasons of Your Day;

Υπέροχο και το βίντεοκλιπ του California:

Από το Τέταρτο #95

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon