7 Λόγοι που το Βινύλιο είναι (πάλι) Hot

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονα η επιστροφή του βινυλίου ως ανταγωνιστική φόρμα πώλησης μουσικής. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το γιατί μια φόρμα που πριν μερικά χρόνια θεωρήθηκε ξεπερασμένη, έχει επιστρέψει δυναμικά, κερδίζοντας σημαντικό ποσοστό των πωλήσεων. Ή αλλιώς πως κάποιος που βρέθηκε με το ένα πόδι στο τάφο επέστρεψε δριμύτερος.

 

1. Το βινύλιο έχει τον πιο φυσικό ήχο από όλες τις φόρμες εγγραφής μουσικής. Τελεία και παύλα.

2. Η εποχή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ευνοεί κάθε είδους αναβιώσεις. Οπότε και η αναβίωση του βινυλίου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο ρεύμα αναβιώσεων που συμβαίνουν σήμερα

3. Οι περισσότεροι συλλέκτες μουσικής πάντοτε μάζευαν βινύλια. Αυτοί άλλωστε ήταν που το κράτησαν ζωντανό όταν το CD απειλούσε κυριολεκτικά την ύπαρξή του. Τώρα μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να συλλέγει κάποιος βινύλια, που τα ακούει σπίτι του, και να έχει εύκολα όποια τραγούδια θέλει σε άλλη φόρμα για το αυτοκίνητο, τις διακοπές, την εργασία κ.τ.λ.

4. Οι δισκογραφικές εταιρείες. Από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν τα αντιγραφικά CD μέχρι σήμερα που κατεβάζουμε μουσικά τραγούδια σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από το διαδίκτυο, οι δισκογραφικές χάνουν τεράστια ποσά. Υπό αυτό το πρίσμα οι δισκογραφικές επιθυμούν να υπάρχει δυνατά στην αγορά μία φόρμα εγγραφής που να είναι μοναδική και να μην αντιγράφεται. Αυτή είναι μόνο το βινύλιο.

5. Η αγορά βινυλίου ξεχωρίζει τους μουσικόφιλους από τους απλούς ακροατές.

6. Στο βινύλιο αναδεινύονται καλύτερα όλες οι λεπτομέρειες των εξωφύλλων και του artwork που έχει επιλλέξει ο καλλιτέχνης για να συμπεριλάβει μαζί με τη μουσική του.

7. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, το βινύλιο είναι πολύ πιο cool από το CD, πόσο μάλλον από τα mp3.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon