Underground Diamonds :: November - December 2023

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τελευταίο άρθρο για τις κυκλοφορίες του 2023, ενός έτους που κυκλοφόρησαν και πάλι αρκετοί πολύ καλοί δίσκοι. Αν και οι περισσότερες Best Of λίστες κλειδώνουν προς τα τέλη Νοεμβρίου, ο τελευταίος και καταϊδρωμένος μήνας του χρόνου μας επιφυλάσσει σχεδόν πάντα κάποιες εκπλήξεις. Καλή ακρόαση! 

1. // WINGS OF DESIRE - LIFE IS INFINITE

Το ντουέτο - ανδρόγυνο (Chloe Little & James Taylor) που αποτελούν τους Wings Of Desire έχει δανειστεί το όνομα από την ομότιτλη ταινία του Wim Wenders και το Life Is Infinite στην ουσία περιέχει τα πρώτα singles του συγκροτήματος από το 2020 μέχρι και σήμερα. Τα Be Here Now, A Gun In Every Home, Better Late Than Ever, I Will Try My Best και 001 είναι ενδεικτικά κάποια από τα δεκατρία τραγούδια που ξεχωρίζουν με τον ήχο τους να θυμίζει αρκετά τις ένδοξες μέρες των James και Pulp στο μεσοδιάστημα των 90's.

https://wingsofdesire.bandcamp.com/album/life-is-infinite


2. // ART FEYNMAN - BE GOOD THE CRAZY BOYS

Με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Art Feynman, ο παραγωγός και τραγουδοποιός Luke Temple κυκλοφορεί την τρίτη του δουλειά η οποία σε αντίθεση με τις δύο πρώτες, ηχογραφήθηκε ζωντανά (Compass Point Studios στις Μπαχάμες) με πλήρες συγκρότημα. Στο συγκεκριμένο studio έχει ηχογραφηθεί το θρυλικό Remain In Light των Talking Heads όπως και το Nightclubbing της Grace Jones, δίσκοι των οποίων το σύμπλεγμα διαφόρων μουσικών ειδών επηρέασαν καθοριστικά τον Temple στη δημιουργία του Be Good The Crazy Boys.

https://artfeynman.bandcamp.com/album/be-good-the-crazy-boys


3. // THE CLOCKWORKS - EXIT STRATEGY

Γεννημένοι στο Galway της Ιρλανδίας αλλά έχοντας πλέον σαν βάση το Λονδίνο, το τετραμελές συγκρότημα με τη βοήθεια του Bernard Butler στην παραγωγή, ηχογραφεί στο πασίγνωστο Abbey Road Studios το ντεμπούτο τους Exit Strategy. Ένας δίσκος που μάλλον αναμένεται να πάρει τη δημοσιότητα που του αναλογεί το 2024 ενώ στην ουσία κυκλοφόρησε λίγο πριν εκπνεύσει το 2023, οι Clockworks ακολουθούν σχεδόν την ίδια πορεία που έχουν χαράξει οι Fontaines D.C. αφού τα κοινά τους στοιχεία είναι ήδη αρκετά. 


4. // THE HERMITTS - WEIGHT OF THE WORLD

Αν και είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά για τους Hermitts πρέπει να επισημάνουμε ότι το συγκρότημα έκανε την εμφάνισή του στο 1st Athens Pop Festival τον περασμένο Μάϊο ως καλεσμένοι από την Ελληνική δισκογραφική Old Bad Habits που κυκλοφόρησε το Weight Of The World E.P.  Με τον ίδιο τίτλο κυκλοφόρησε μέσω της Normal Records το ντεμπούτο τους όπου περιλαμβάνει τα τέσσερα τραγούδια του e.p. όπως και κάποια νέα από τα οποία ξεχωρίζουν τα All I Need, Before, The Moors τα οποία φέρουν μνήμες του κιθαριστικού ανεξάρτητου rock ήχου των αρχών της δεκαετίας του 90'.

https://thehermitts1.bandcamp.com/album/weight-of-the-world


5. // THE VELDT - ILLUMINATED 1989

Αν και αρχικά προοριζόταν για το ντεμπούτο άλμπουμ των Αμερικάνων The Veldt το μακρινό πλέον 1989 είχε την ατυχή μοίρα να μείνει στο ράφι από την Capital Records αλλά και παράλληλα την τύχη (έστω και με καθυστέρηση) να κυκλοφορήσει ύστερα από σχεδόν τριάντα πέντε χρόνια. Ακούγοντας το δίσκο είναι προφανές πως αν κυκλοφορούσε στην ώρα του, θα ήταν σημείο αναφοράς για το είδος που αποκαλούμε shoegaze - dream pop. Με τον Robin Guthrie (Cocteau Twins) στο τιμόνι της παραγωγής και την Elizabeth Fraser (Cocteau Twins) να συμμετέχει στο single Aurora Borealis κάνει το Ιlluminated να ακούγεται παλιομοδίτικο και νοσταλγικό ενώ παραμένει σύγχρονο και επίκαιρο.

https://theveldtmusic.bandcamp.com/album/illuminated-1989


Σιλιντζήρης Πάνος

---------------------------

ARCHIVE:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019
Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020

Underground Diamonds: September - October 2020
Underground Diamonds: November - December 2020
2021
Underground Diamonds: January - February 2021
Underground Diamonds: March - April 2021
Underground Diamonds: May - June 2021
Underground Diamonds: July August 2021
Underground Diamonds: September - October 2021

Underground Diamonds: November - December 2021
2022
Underground Diamonds: January - February 2022
Underground Diamonds: March - April 2022 
Underground Diamonds: May - June 2022 
Underground Diamonds: July - August 2022

Underground Diamonds: September -  October 2022
Underground Diamonds: November - December 2022
Underground Diamonds: Best of 2022
2023

Underground Diamonds: January - February 2023
Underground Diamonds: March - April 2023
Underground Diamonds: May - June 2023
Underground Diamonds: July - August 2023
Underground Diamonds: September - October 2023

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon