Δέκα λόγοι για να πας στη συναυλία του Morrissey

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Την επόμενη Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ο Steven Patrick Morrissey, θα βρεθεί για πέμπτη φορά στη Ελλάδα για συναυλία και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό στάδιο του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο. Η περιδεία γίνεται με αφορμή τον τελευταίο του δίσκο,''World Peace Is None Of Your Business'', αλλά μάλλον αυτός είναι από τους πιο ασήμαντους λόγους για όσους παραβρεθούν στη συναυλία. Βλέπετε ο Morrissey έχει κατορθώσει να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι ο κάθε δίσκος του. Για αυτό είπαμε εδώ στο Presspop να καταγράψουμε τους λόγους για τους οποίους κάποιος πρέπει να βρεθεί στο γήπεδο του Tae Kwon Do την ερχόμενη Παρασκευή.

1. Ο Morrissey υπήρξε ο εμπνευστής και ερμηνευτής της ιδέας των The Smiths. Προσέξτε οι The Smiths δεν ήταν ένα απλό συγκρότημα σαν όλα τα άλλα, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Δημιούργησαν μία τελείως ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς τους, που άγγιζε την έννοια της ιδέας (όπως περίπου θεωρούν οι οπαδοί της Α.Ε.Κ. ότι είναι η ομάδα τους).

2. Ο Morrissey είναι μία από τις επιδραστικότερες φιγούρες της σύγχρονης pop κουλτούρας. Πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν είχε υπάρξει.

3. Παρόλο που τα χρόνια έχουν περάσει, εξακολουθεί να παραμένει ένας χαρισματικός performer.

4. Έχει γράψει ορισμένους από τα σπουδαιότερους στίχους της ιστορίας του rock 'n' roll. Αυτούς τραγουδά και στις συναυλίες του.

5. Επαναπροσδιόρισε την έννοια του αγνού ρομαντικού καλλιτέχνη στη σύγχρονη εποχή. Κατά κάποιο τρόπο υπάρχει μία αόρατη κλωστή που συνδέει τον ίδιο με τον James Dean και τον Oscar Wilde, των οποίων είναι και μεγάλος θαυμαστής.

6. Ο Morrissey ποτέ δε στάθηκε μόνο στο καθαρά ερμηνευτικό μέρος στη πορεία του. Είχε πάντοτε θέση για τα ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Έστω και αν πολλές φορές οι τοποθετήσεις του υπήρξαν ακραίες, ποτέ δεν προσπάθησε να χαϊδέψει τα αυτιά του κοινού και των Μ.Μ.Ε. με στρογγυλεμένες απόψεις, για να κερδίσει την εύνοια τους. Πάντα έλεγε αυτά που πίστευε.

7. Σε μία συναυλία του θα συμβούν ακραίες εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπο του, από κάποιους εκ των παρισταμένων. Είναι αρκετά ενδιαφέρον να βρίσκεσαι σε μία συναυλία που το κοινό λατρεύει τον καλλιτέχνη που παίζει.

8. Σε όλα τα live ο Morrissey εστιάζει στις εμμονές του, είτε με λόγια είτε με την υποστήριξη αντίστοιχου video. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια vegetarian, μισεί με πάθος τη βρώση κρέατος και σε κάθε live αφιερώνει αρκετά λεπτά για τα μανιφέστο του ενάντια στη θανάτωση ζώων για τροφή. Πάντοτε βρίσκει λίγο χρόνο για να εξαπολύσει τα καυστικά του βέλη για τη πολιτική και κοινωνική κατάσταση. Αγαπημένοι του αποδέκτες είναι η βασιλική οικογένεια και οι Beckhams μεταξύ άλλων.

9. Γιατί δεν έγινε σαν τον Bono, ενώ είχε όλα τα προσόντα.

10. Ο Morrissey πρόσφατα ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο. Χωρίς να ξέρουμε πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του, η διαμορφωμένη εντύπωση που έχουμε για αυτή την ασθένεια, μας κάνει να πιστεύουμε (έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού μας), ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία φορά που έρχεται για live στην Ελλάδα. Προφανώς μακάρι να διαψευστούμε σε αυτό.

Και τώρα ρωτάω εσένα αναγνώστη. Θα ήθελες να χάσεις μία τέτοια συναυλία;

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon