Πέντε μπάντες που δεν θα θέλαμε να επανενωθούν (αν και θα μπορούσαν)

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα στο τσίρκο που ονομάστηκε rock 'n' roll είναι να επανενώνονται επιτυχημένες μπάντες του παρελθόντος. Πολλές επανενώνονται μόνο για συναυλίες, ενώ αρκετές κυκλοφορούν και καινούργιους δίσκους. Σχεδόν σπάνια, όμως, καταφέρνουν να ξαναηχογραφήσουν κάτι που να συγκρίνεται με το παρελθόν τους. Αν καταφέρουν να στέκονται αξιοπρεπώς, το εγχείρημα κρίνεται επιτυχημένο αφού κατόρθωσαν να αποφύγουν την παγίδα που έπεσαν τόσοι και τόσοι. Αρκετοί μένουν μόνο στις συναυλίες, που για να μη γελιόμαστε αυτές έχουν τα λεφτά, και δεν ρισκάρουν να υπογράψουν καινούργιο υλικό. Και υπάρχουν και οι Pixies, που κατάφεραν να αντισταθούν για μία δεκαετία μετά την επανένωσή τους, παίζοντας μόνο live, έως ότου κυκλοφορήσουν ένα από τους χειρότερους ever δίσκους, σε αντιστοιχία με το όνομα που τον υπογράφει. Στο παρακάτω άρθρο θα μιλήσουμε για το ποιες μπάντες δεν θα θέλαμε για κανέναν λόγο να ξαναβγούν στους δρόμους ή να πάρουν σβάρνα τα studio ηχογραφήσεως, αν και θα μπορούσαν να το κάνουν. Προφανώς εξαιρούνται μπάντες που κάποια μέλη τους δεν βρίσκονται στη ζωή, αν και για αυτό έχουμε το αντιπαράδειγμα των Doors, που τόλμησαν να κάνουν συναυλίες χωρίς τον Jim Morrison. In it for the money, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι Supergrass, ορισμένα χρόνια πριν.

The Smiths

Σε παρακαλώ Steven Patrick Morrissey μην το τολμήσεις. Μην σκεφτείς ποτέ να γκρεμίσεις έναν μύθο. Για κάποιους οι Smiths είναι η επιτομή της ρομαντικής νεότητάς τους και δεν θα άντεχαν να δουν επί σκηνής μία παρέα από μεσήλικες να παίρνουν τους δρόμους για να πουν τα αγαπημένα τους κομμάτια. Ξέρω ότι τα λεφτά είναι πολλά για μία επανένωση, όμως πιστεύω σε εσένα Steven. Εξάλλου εσύ έκλεινες το ''Paint A Vulgar Picture'', που αναφέρεται στους Smiths, με τον στίχο ''Me and my true love will never meet again''. Απλά τήρησέ το!

The Jam

Παρόμοιοι και οι λόγοι για τους Jam. Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της εποχής του punk, που όμως κατάφεραν να μη ταυτιστούν απόλυτα μαζί του. Ήταν, βλέπετε, η pop σπιρτάδα που διέθεταν και τους έκαναν να ξεχωρίζουν από τους οργισμένους συνομήλικούς τους. Ο Paul Weller έφτιαξε στη συνέχεια τους Style Council και τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια ακολουθεί solo πορεία. Οι άλλοι δύο ακόμα ζουν με τις δάφνες του ένδοξου παρελθόντος. Οι άλλοι δύο έχουν επιχειρήσει να πείσουν τον Weller για επανένωση, αλλά αυτός αρνείται κατηγορηματικά. Και καλά κάνει.

Spacemen 3

Ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που έβαλαν τον όρο shoegaze στον μουσικό χάρτη. Απρόβλεπτοι, αυτοκαταστροφικοί και περιπετειώδεις, άνοιξαν νέους δρόμους για τη rock μουσική. Ο Jason Pierce συνέχισε με τους φανταστικούς Spiritualized, o Pete Kember έχει κάνει άπειρα πράγματα μετά τη διάλυσή τους. Οι δυο τους είναι τσακωμένοι. Αυτό μάλλον αρκεί για να μην κάνουν τη λάθος κίνηση.

LCD Soundsystem

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη διάλυσή τους και άνετα θα μπορούσαν να υπάρχουν ακόμα. Όμως ο James Murphy αποφάσισε διαφορετικά. Προφανώς είδε ότι μία από τις σημαντικότερες μπάντες των '00ς δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει και αποφάσισε να τους διαλύσει, όντας στο απόγειο της δημιουργικότητάς τους. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, οπότε καλό θα είναι να μην ξαναμάθουμε νέα τους.

Στέρεο Νόβα

Για να μπούμε και στα δικά μας χωράφια, δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει κάτι από τη παλιά μαγεία σε ένα ενδεχόμενο επανένωσης της πιο πρωτοποριακής ελληνικής μπάντας ever. Χαρακτήρισαν την εποχή τους, μας θυμίζουν πράγματα όταν τους ακούμε και καλό θα ήταν να αρκεστούν σε αυτό.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon